sys-logo Slika

EDUKACIJA ZA TRENERE I SPORTSKE RADNIKE

Slika
Sportski savez Grada Mostara je za ovu kalendarsku godinu u sklopu svojih redovnih aktivnosti planirao organizirati edukacijske seminare za nastavnike i profesore tjelesnog i zdravstvenog odgoja, ali i edukaciju za trenere, sportske radnike i rukovodioce sportskih organizacija. Tako je danas, u Vijećnici Grada Mostara upriličeno predavanje na temu „Trening mentalne snage“ koje je upriličeno u suradnji sa BH rukometnim stručnjakom Goranom Sutonom, inače mostarcem sa radnom adresom u Njemačkoj.

Tema koju je Goran danas prezentovao je tema iz oblasti u koju se rijetki upuštaju, dok je Goran u toj oblasti se specijalizirao i zaista prenio svoja saznanja i praktična iskustva na prisutne u velikom procentu.

Kako kaže sam Goran „ u ovom području leži veliki potencijal koji je po mom mišljenju još nedovoljno iskorišten. Igrači sami znaju da unutarnji dijalog često može da odluči utakmicu kako u pozitivnom, tako i u negativnom smislu. Međutim, predstava mentalnog treninga je nešto sasvim drugačija, mentalni trening se ne radi samo u vremenu krize, nego i u vrijeme predostrožnosti. Mentalni trening se radi na razini cijelog tijela, a ne samo na duhovnoj razini.“

U igračkoj karijeri Goran Suton je nastupao za Velež, Zrinjski, Slogu Doboj, i Metaloplastiku Šabac, Trenersku karijeru započeo je 2001.godine u Njemačkoj, gdje je vodio klubove od sedme do prve Lige. Od ljeta će preuzeti ekipu Lubbeckea, koji se takmiči u Bundesligi.

Mostar, 16.06.2015.g.
0 0
Slika 66

JADRANSKO JONSKE IGRE MLADIH 2019

Mostar Run WEEKEND 2020

Slika 110

Mostar Run WEEKEND

POKROVITELJ FESTIVALA SPORTA I ZDRAVLJA 2018

Slika 168

POKROVITELJ FESTIVALA SPORTA I ZDRAVLJA 2018

PROJECT

Slika 174

SEMINAR PEDAGOGA TZO/TZK

Slika 161
© 2006 - 2019 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.8.5 | LEFTOR