sys-logo Slika

JAVNE RASPRAVE O IZMJENAMA I DOPUNAMA STATUTA SPORTSKOG SAVEZA GRADA MOSTARA

Slika
U prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara su u dane utorak, 24.06 (predstavnici, nogometnih, malonogometnih, košarkaških, odbojkaških, klubova sjedeće odbojke i rukometnih klubova), srijeda, 25.06 (predstavnici borilačkih, plivačkih, šah, tavla, boćarskih i kuglačkih klubova) i četvrtak, 26.06.2014.g (predstavnici planinarskih, škola futsala, RVI, društava sportske rekreacije, atletskih itd.). održane su Javne rasprave na temu „Prijedlog izmjena i dopuna Statuta Sportskog saveza Grada Mostara, kao i prijedlog Pravilnika o prijemu, pravima i obavezama novih članova Saveza“
Sve je ovo urađeno u cilju upoznavanja članica Saveza sa aktivnostima koje provodi Upravni odbor i Stručna služba Saveza u pogledu bolje organizacije sporta u Gradu Mostaru, kao i načina na koji će biti regulisana prava i obaveze svih članica Saveza.
Predstavnici klubova su upoznati sa prijedlogom materijala za izmjene i generalni zaključak je da je ovo jedan afirmativan način kako poboljšati status aktivnih klubova članica Saveza, a koji je usklađen sa Zakonom o obavljanju sportske djelatnosti i uputstvima Gradske uprave. Kao osnovni problem lošeg stanja u oblasti sporta, učesnici su po ko zna koji put istakli ne postojanje Kantonalnog sportskog saveza, odnosno ne izdvajanje sredstava iz kantonalnog budžeta za sport. Svi kantonu u FBiH imaju kantonalne sportske saveze i njihove Vlade izdvajaju značajna sredstva za sport, dok je u slučaju HNK/Ž-a taj iznos zanemariv, što otežava ionako složenu situaciju u Gradu Mostaru kada je u pitanju financiranje i funkcioniranje sporta.
Prijedlog izmjena i dopuna Statuta Sportskog saveza Grada Mostara, kao i prijedlog Pravilnika o prijemu, pravima i obavezama novih članova Saveza prezentirao je član Upravnog odbora Sportskog saveza ispred Gradske uprave Grada Mostara gdin. Nedžad Vuk.
0 0
Slika 66

FSZ 2022

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2022

Slika 233

PARTNER SSGM

Slika 230

Mostar HALF MARATHON 2023

Slika 110

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2023 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR