sys-logo Slika

PRIJEM ZA RUKOMETNE REPREZENTATIVCE BOSNE I HERCEGOVINE

Slika
Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić i gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić, danas su u Sportskom savezu Grada Mostara upriličili prijem za dvojicu igrača rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivana Karačića i Vedrana Delića, a povodom plasmana BiH na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015.g. Ovo je prvi put da će se najbolji BH rukometaši naći na jednom velikom takmičenju kao što je svjetsko prvenstvo. Veliki doprinos igri reprezentacije i postignutom rezultatu dali su Karačić i Delić, s tim da Delić nije mogao nastupiti zbog povrede, dok je Ivan Karačić nosio igru reprezentacije.
Reprezentativac BiH, Ivan Karačić je istaknuo da su svi rukometaši Igrali srcem za BiH, bez obzira odakle su dolazili
„Kada bi svi igrači koji su iz BiH nastupili za BiH, a koji trenutno igraju za Hrvatsku i Srbiju , mi bismo govorili o medaljama sa Svjetskog prvenstva“ – kazao je Karačić. On smatra kako BiH ima šanse na prvenstvu u Kataru, te da BiH uz malo sreće može napraviti veliki rezultat“.
Gradonačelnik Ljubo Bešlić, inače nekada i sam aktivni rukometaš je mišljenja kako će plasman na svjetsko prvenstvo u Kataru biti velika promocija za BiH, „Bez obzira šta o tome neko mislio, Bešlić smatra kako treba dodatno poraditi na organizaciji i finansiranju sporta, kako bi se ovakvi rezultati nastavili i u budućnosti.
„Delić i Karačić su djeca Mostara i vjerujem da će se nakon uspješno okončanih karijera vratiti u Mostar gdje us naučili prve rukometne korake“, kazao je gradonačelnik Bešlić.
Predsjednik Šišić je čestitao reprezentativcima na postignutom rezultatu, te im zaželio dobro zdravlje i dobar nastup na svjetskom prvenstvu. Ovo je samo nastavak jedne lijepe tradicije prijema istaknutih mostarskih sportaša, ali i promocija sporta i svih onih pozitivnih stvari koje sport donosi
0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR