sys-logo Slika

ODRŽANE RASPRAVE NA TEMU "IZMJENE I DOPUNE STATUTA SAVEZA"

U prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara su u dane utorak, 24.06 (predstavnici, nogometnih, malonogometnih, košarkaških, odbojkaških, klubova sjedeće odbojke i rukometnih klubova), srijeda, 25.06 (predstavnici borilačkih, plivačkih, šah, tavla, boćarskih i kuglačkih klubova) i četvrtak, 26.06.2014.g (predstavnici planinarskih, škola futsala, RVI, društava sportske rekreacije, atletskih itd.). održane su Javne rasprave na temu „Prijedlog izmjena i dopuna Statuta Sportskog saveza Grada Mostara, kao i prijedlog Pravilnika o prijemu, pravima i obavezama novih članova Saveza“
Sve je ovo urađeno u cilju upoznavanja članica Saveza sa aktivnostima koje provodi Upravni odbor i Stručna služba Saveza u pogledu bolje organizacije sporta u Gradu Mostaru, kao i načina na koji će biti regulisana prava i obaveze svih članica Saveza.
Predstavnici klubova su upoznati sa prijedlogom materijala za izmjene i generalni zaključak je da je ovo jedan afirmativan način kako poboljšati status aktivnih klubova članica Saveza, a koji je usklađen sa Zakonom o obavljanju sportske djelatnosti i uputstvima Gradske uprave. Kao osnovni problem lošeg stanja u oblasti sporta, učesnici su po ko zna koji put istakli ne postojanje Kantonalnog sportskog saveza, odnosno ne izdvajanje sredstava iz kantonalnog budžeta za sport. Svi kantonu u FBiH imaju kantonalne sportske saveze i njihove Vlade izdvajaju značajna sredstva za sport, dok je u slučaju HNK/Ž-a taj iznos zanemariv, što otežava ionako složenu situaciju u Gradu Mostaru kada je u pitanju financiranje i funkcioniranje sporta.
Prijedlog izmjena i dopuna Statuta Sportskog saveza Grada Mostara, kao i prijedlog Pravilnika o prijemu, pravima i obavezama novih članova Saveza prezentirao je član Upravnog odbora Sportskog saveza ispred Gradske uprave Grada Mostara gdin. Nedžad Vuk.
0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR