sys-logo Slika

PRIJEM ZA RUKOMETAŠE U SPORTSKOM SAVEZU

Slika
U sportskom savezu Grada Mostara organizirana je press konferencija povodom boravka najboljih rukometaša Bosne i Hercegovine u Mostaru. Rukometaši će u Mostaru uraditi prvi dio priprema i iz Mostara odlaze 30.12.2014.g

Govoreći o očekivanjima na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru, Marković je kazao kako će za prolaz u drugi krug za Bosnu i Hercegovinu biti ključne prve dvije utakmice (Iran i Austrija).

„S obzirom na povrede, neće nas puno otpasti. Moramo donijeti pravu odluku i nije nam lako. Imamo problem s desnom stranom, na halfu, i moramo gledati ko je taj ko može najbolje zakrpiti to mjesto. Na kraju, kad bih imao prostora, ja bi ih sve poveo“, kazao je selektor Marković.


„Grupa je jako izjednačena i s pravom nosi naziv ‘balkanska’. Ekipe koje vode naši treneri su puno bolje nego da ih vodi neki ‘Nijemac’. Vidjeli smo što je Sejo (Sead Hasanefendić) napravio od nedisciplinovanog Tunisa i dokle ih je doveo ili Slovenac Borut Maček s Iranom. To nisu naivne ekipe i sa svakim našim protivnikom imat ćemo tešku borbu, ali i oni s nama“, kazao je Marković.

Dodao je kako reprezentacija Bosne i Hercegovine spremna odlazi na Svjetsko prvenstvo ida vjeruje u svoju momčad uprkos problemima s povredama i mladosti ekipe.

„Ja sam sretan što imam ovoliko mladih igrača i mislim da mladost može na adrenalin iznijeti sve, tako i ovaj put“, istakao je bh. selektor, dodavši kako je činjenica da je na pripremama šest juniorskih reprezentativaca BiH pokazatelj da je pred ovom reprezentacijom velika budućnost.

U protokolarnom dijelu prijema, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostar Hasan Šišić, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i federalni premijer Nermin Nikšić pozdravili su bh. rukometaše i poželjeli im sreću u Kataru.

-„Ja bih poželio rukometašima da u 2015. godini budu naše najveće razočarenje, da osvoje samo srebrnu medalju“, našalio se premijer Nikšić. 
0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR