sys-logo Slika

PRIJEM ZA RUKOMETAŠE U SPORTSKOM SAVEZU

Slika
U sportskom savezu Grada Mostara organizirana je press konferencija povodom boravka najboljih rukometaša Bosne i Hercegovine u Mostaru. Rukometaši će u Mostaru uraditi prvi dio priprema i iz Mostara odlaze 30.12.2014.g

Govoreći o očekivanjima na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru, Marković je kazao kako će za prolaz u drugi krug za Bosnu i Hercegovinu biti ključne prve dvije utakmice (Iran i Austrija).

„S obzirom na povrede, neće nas puno otpasti. Moramo donijeti pravu odluku i nije nam lako. Imamo problem s desnom stranom, na halfu, i moramo gledati ko je taj ko može najbolje zakrpiti to mjesto. Na kraju, kad bih imao prostora, ja bi ih sve poveo“, kazao je selektor Marković.


„Grupa je jako izjednačena i s pravom nosi naziv ‘balkanska’. Ekipe koje vode naši treneri su puno bolje nego da ih vodi neki ‘Nijemac’. Vidjeli smo što je Sejo (Sead Hasanefendić) napravio od nedisciplinovanog Tunisa i dokle ih je doveo ili Slovenac Borut Maček s Iranom. To nisu naivne ekipe i sa svakim našim protivnikom imat ćemo tešku borbu, ali i oni s nama“, kazao je Marković.

Dodao je kako reprezentacija Bosne i Hercegovine spremna odlazi na Svjetsko prvenstvo ida vjeruje u svoju momčad uprkos problemima s povredama i mladosti ekipe.

„Ja sam sretan što imam ovoliko mladih igrača i mislim da mladost može na adrenalin iznijeti sve, tako i ovaj put“, istakao je bh. selektor, dodavši kako je činjenica da je na pripremama šest juniorskih reprezentativaca BiH pokazatelj da je pred ovom reprezentacijom velika budućnost.

U protokolarnom dijelu prijema, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostar Hasan Šišić, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i federalni premijer Nermin Nikšić pozdravili su bh. rukometaše i poželjeli im sreću u Kataru.

-„Ja bih poželio rukometašima da u 2015. godini budu naše najveće razočarenje, da osvoje samo srebrnu medalju“, našalio se premijer Nikšić. 
0 0
Slika 66

FSZ 2022

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2022

Slika 233

PARTNER SSGM

Slika 230

Mostar HALF MARATHON 2023

Slika 110

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2023 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR