sys-logo Slika

SEMINAR PEDAGOGA TJELESNOG I ZDRAVSTVENOG ODGOJA

Slika
Sportski savez Grada Mostara i ove godine je organizirao seminar pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja HNK-a. Seminar je organiziran u suradnji sa Pedagoškim zavodom i Zavodom za školstvo te uz preporuku ministarstva obrazovanja , nauke, kulture i sporta HNK-a. Učešće na seminaru uzelo je 72 nastavnika/profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja

Kvalitetna obuka
“Već drugu godinu za redom organiziramo seminar za nastavnike i profesore tjelesnog i zdravstvenog odgoja na području HNŽ-a. Cilj ovog seminara jest, prije svega, razmjenjivanje ideja između pedagoga spomenute oblasti kako bi se unaprijedio rad nastavnika i nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja”, istaknuo je Dženan Šuta, viši sportski menadžer u Sportskom savezu Grada Mostara.
Svim prisutnim su se obratili Sabaheta Bijedić, direktorica Pedagoškog zavoda HNŽ-a, i Željko Ćorić, direktor Zavoda za školstvo HNŽ-a. Bijedić je kazala kako će se ova suradnja nastaviti i ubuduće. “Seminaru ćemo biti potpora i u ovoj godini kao što smo to činili i prethodne godine. Pedagoški zavod je sudjelovao u organizaciji 30 seminara prošle godine i u decembru tražili smo evaluaciju svih događanja, gdje se pokazalo kako je ovaj seminar dobio prvo mjesto gledano po organizaciji i kvaliteti predavanja”, navela je Bijedić.
Ćorić je kazao kako će ovakvi seminari doprinijeti što boljem napredovanju u ovoj profesiji. “Zavod za školstvo i Pedagoški zavod nemaju saveznike za tjelesnu kulturu i ova organizacija je nama jako bitna i nadam se da će ovo prijeći u tradiciju jer cilj nam je da svi nastavnici i učitelji dobiju kvalitetnu obuku”, riječi su Ćorića.
Predavači
Predavači na seminaru su bili nastavnici s Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” i Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, te izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH Kada Delić Selimović.
Kada Delić Selimović održala je predavanje o temi “Specijalna olimpijada BiH i njezini sportski programi kao osnova za razvoj djece i osoba s intelektualnim poteškoćama i njihovo uključivanje u društvenu zajednicu”. Ona je istaknula kako kroz sport i sportske aktivnosti osobe s poteškoćama u razvoju postaju najpoštovaniji članovi društva i da je tu djecu potrebno uključiti u svakodnevne životne aktivnosti.
Tema Rijada Novakovića je bila “Igra u nastavi tjelesnog i zdravstvenog odgoja”. U temu “Trend razvoja ventilacijskih pokazatelja dječaka i djevojčica u gradu Mostaru” sve prisutne uveo je Ekrem Čolakhodžić, a Anđela Klapirić je pričala o razlikama u kineziološkom aktivitetu i biotičkim motoričkim znanjima između dječaka i djevojčica.
0 0
Slika 66

FSZ 2022

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2022

Slika 233

PARTNER SSGM

Slika 230

Mostar HALF MARATHON 2023

Slika 110

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2023 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR