sys-logo Slika

SEMINAR PEDAGOGA TJELESNOG I ZDRAVSTVENOG ODGOJA

Slika
Sportski savez Grada Mostara i ove godine je organizirao seminar pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja HNK-a. Seminar je organiziran u suradnji sa Pedagoškim zavodom i Zavodom za školstvo te uz preporuku ministarstva obrazovanja , nauke, kulture i sporta HNK-a. Učešće na seminaru uzelo je 72 nastavnika/profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja

Kvalitetna obuka
“Već drugu godinu za redom organiziramo seminar za nastavnike i profesore tjelesnog i zdravstvenog odgoja na području HNŽ-a. Cilj ovog seminara jest, prije svega, razmjenjivanje ideja između pedagoga spomenute oblasti kako bi se unaprijedio rad nastavnika i nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja”, istaknuo je Dženan Šuta, viši sportski menadžer u Sportskom savezu Grada Mostara.
Svim prisutnim su se obratili Sabaheta Bijedić, direktorica Pedagoškog zavoda HNŽ-a, i Željko Ćorić, direktor Zavoda za školstvo HNŽ-a. Bijedić je kazala kako će se ova suradnja nastaviti i ubuduće. “Seminaru ćemo biti potpora i u ovoj godini kao što smo to činili i prethodne godine. Pedagoški zavod je sudjelovao u organizaciji 30 seminara prošle godine i u decembru tražili smo evaluaciju svih događanja, gdje se pokazalo kako je ovaj seminar dobio prvo mjesto gledano po organizaciji i kvaliteti predavanja”, navela je Bijedić.
Ćorić je kazao kako će ovakvi seminari doprinijeti što boljem napredovanju u ovoj profesiji. “Zavod za školstvo i Pedagoški zavod nemaju saveznike za tjelesnu kulturu i ova organizacija je nama jako bitna i nadam se da će ovo prijeći u tradiciju jer cilj nam je da svi nastavnici i učitelji dobiju kvalitetnu obuku”, riječi su Ćorića.
Predavači
Predavači na seminaru su bili nastavnici s Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” i Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, te izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH Kada Delić Selimović.
Kada Delić Selimović održala je predavanje o temi “Specijalna olimpijada BiH i njezini sportski programi kao osnova za razvoj djece i osoba s intelektualnim poteškoćama i njihovo uključivanje u društvenu zajednicu”. Ona je istaknula kako kroz sport i sportske aktivnosti osobe s poteškoćama u razvoju postaju najpoštovaniji članovi društva i da je tu djecu potrebno uključiti u svakodnevne životne aktivnosti.
Tema Rijada Novakovića je bila “Igra u nastavi tjelesnog i zdravstvenog odgoja”. U temu “Trend razvoja ventilacijskih pokazatelja dječaka i djevojčica u gradu Mostaru” sve prisutne uveo je Ekrem Čolakhodžić, a Anđela Klapirić je pričala o razlikama u kineziološkom aktivitetu i biotičkim motoričkim znanjima između dječaka i djevojčica.
0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR