sys-logo Slika

DODJELJENA SREDSTVA ZA REKONSTRUKCIJU SRC KANTAREVAC

Slika
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i veleposlanik Japana u BiH Hideo Yamazaki potpisali su Ugovor o dodijeli grant sredstava u iznosu od oko 443.000 KM za rekonstrukciju Sportskog centra Kantarevac.
Riječ je o sredstvima koje je Vlada Japana dodijelila za "Projekt obnove sportskog centra u Mostaru za pomirenje u zajednici kroz promociju sporta".
Sredstva će biti utrošena za izgradnju novog objekta površine 250 kvadratnih metara, novog nogometnog terena površine 1 780 kvadratnih metara s umjetnom podlogom, a dio sredstava bit će utrošen za ugradnju nove rasvjete nogometnog terena.
Nakon što prođu sve konkursne procedure, rekonstrukcija Centra trebala bi trajati oko četiri mjeseca.
Japanski veleposlanik u BiH Yamazaki kazao je kako ideja o ovom projektu datira iz februara 2014. godine kada je bivši kapetan nogometne reprezentacije Japana Tsuneyasu Miyamoto prvi put posjetio Mostar kako bi razgovarao o mogućnosti osnivanja nogometne akademije koja bi promovirala nogomet ne samo kao sport već kao edukacijsko sredstvo koje promovira integraciju i interkulturni dijalog među mladima u Mostaru.
''Ova projektna ideja razrađena je u tijesnoj suradnji s Gradom Mostarom, Sportskim savezom Grada Mostara i Fondacijom "Mali most" kazao je Yamazaki, naglasivši kako je sport univerzalni jezik koji spaja ljude bez obzira na njihovo podrijetlo ili pripadnost i vjerujem da će Kantarevac ponovno postati mjesto susreta mladih s obje strane Neretve.
''Sportski centar Kantarevac treba biti spona za mlade ljude i za bolju budućnost Mostara. Ovaj projekt nije samo puko fizičko rekonstruiranje, nego projekt koji će u Mostaru trajati duže vremensko razdoblje. Kantarevac je bio kultni centar sporta Grada Mostara i vjerujem da će to i ostati i u budućnosti'' kazao je Bešlić.
Istaknuo je kako je Vlada Japana pomagala i do sada važne projekte za integriranje Grada Mostara na čemu im je izrazio iznimnu zahvalnost kao i na sredstvima za rekonstruiranje Kantarevca.
Po riječima člana Fondacije "Mali most" i bivšeg kapetana japanske reprezentacije Tsuneyasua Miyamota, sport je univerzalan jezik koji ima moć spajati ljude bez obzira na njihovu kulturološku, religijsku ili etničku pripadnost.
''Istodobno sport je izvrsno odgojno obrazovno sredstvo koje nas uči važnim životnim vrijednostima poput fair playa, međusobnog poštovanja i timskog rada'' kazao je Miyamoto i zahvalio svima koji su podržali ovaj projekt.
(Ugovor je svečano potpisan u Vijećnici Grada Mostara u srijedu, 21.01.2015.g.)


0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2023 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR