sys-logo Slika

POTPISAN UGOVOR O KORIŠTENJU SC KANTAREVAC

Slika
Sportski savez i fondacija 'Mali most' u utorak su u Mostaru potpisali Ugovor o uslovima korištenju sportskog centra 'Kantarevac'. Ugovorom se fondacija obavezala skrbiti o ovom centru u narednih pet godina.
"Zahvaljujem se Fondaciji 'Mali most' koja je prepoznala ulogu i rad Sportskog saveza Grada Mostara. Fondacija će svojim sredstvima pomoći korištenju Sportskog centra Kantarevac. Grad Mostar daje maksimalnu potporu ovom projektu, i vjerujem da će uskoro započeti rekonstrukcija Kantarevca", istaknuo je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić.
Ugovor su potpisali uime sportskog saveza Hasan Šišić, te izvršna direktorica fondacije Arijana Demirović.
Inače, Veleposlanstvo Japana temeljem potpisanog ugovora prebacilo je oko 450 000 maraka za obnovu ovog Sportskog centra. Sada je obveza Grada Mostara da pripremi dokumentaciju kako bi se moglo krenuti s realizacijom ugovorenih aktivnosti, kazala je na današnjem potpisivanju ugovora glavna savjetnica gradonačelnika Mostara, Radmila Komadina.
Potpisivanjem ugovora spomenuta fondacija je 'udarila temelje' za rad sportske akademije koja bi svoje aktivnosti trebala početi provoditi odmah nakon rekonstrukcije sportskog centra.
"Cilj Sportske akademije je pružiti Gradu Mostaru mjesto gdje će se djeca družiti kroz igru i edukaciju. Planiramo krenuti sa akademijom u proljeće 2016. godine, kada bi trebala biti završena i obnova Kantarevca. U prvoj fazi Sportske akademije trebali bi imati 50-100 polaznika", kazala je Demirović.
Inače, tvorac projekta obnove i izgradnje Nogometne akademije na Kantarevcu i obnove stadiona je bivši kapiten nogometne reprezentacije Japana i član NVO Fondacije "Mali most", Tsuneyasu Miyamoto.
(Mostar, 31.03.2015.g.)
0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2023 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR