sys-logo Slika

PROGLAŠENJE NAJUSPJEŠNIJIH U ŠKOLSKIM TAKMIČENJIMA ZA 2014/15

Slika
Već tradicionalno Sportski savez Grada Mostara organizuje Izbor najboljih na školskim sportskim takmičenjima koja se održavaju u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara, pa je tako danas (četvrtak, 28.05.2015.g.) u velikoj sali zgrade Vlade FBiH održana svečana ceremonija proglašenja najuspješnijih, te su im dodijeljena prigodna priznanja.
Takmičenja u protekloj školsko 2014/15 organizovana su u osam sportova (atletika, cros-ulična utrka, mali nogomet, rukomet, košarka, šah, stolni tenis, odbojka), dok su učešće u samim takmičenjima uzele 23 osnovne i 20 srednjih škola sa područja Grada Mostara.
Prigodnim govorom sve prisutne je pozdravio i ujedno im čestitao na postignutim rezultatima gradonačelnik Grada Mostara gdin. Ljubo Bešlić.
Ovom prilikom uručena je plaketa Sportskog saveza Grada Mostara za izuzetan doprinos razvoju školskog sporta Grada Mostara, plaketa je uručena nastavniku tjelesne i zdravstvene kulture Šimunu Križancu. Nastavnik Križanac u toku ove kalendarske godine odlazi u zasluženu penziju, dok je cijeli svoj radni vijek posvetio nastavi tjelesne i zdravstvene kulture.
Također, plaketa Sportskog saveza Grada Mostara uručena je kompaniji BH Telecom koja godinama podržava školski sport Grada Mostara i pruža mu podršku, dok je Pedagoškom zavodu Mostar i Zavodu za školstvo Mostar uručeno priznanje za doprinos u organizaciji seminara pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja/kulture, koji je Sportski savez Grada Mostara zajedno sa spomenutim institucijama realizovao u januaru 2015.g.
Od strane Zavoda za školstvo, Savezu je uručena zahvalnica za organizaciju seminara pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja/kulture.
U kategoriji osnovnih škola najuspješnija škola je O.Š. Ilija Jakovljević, odakle dolaze i najuspješniji nastavnik TZO Jasmin Vejzović, te učenici Mateo Božić i Lucija Vistorop, dok je u konkurenciji srednjih škola prvo mjesto osvojila Srednja ekonomska škola Joze Martinovića, odakle dolazi najuspješniji profesor TZO Goran Prodanović, te učenici Dragan Edi Marić i Marija Gudelj.
Proglašeni su i najmlađi učesnici školskih sportskih takmičenja za 2014/15, a koji su doprinijeli postizanju dobrih rezultata škole, pa je priznanje dodijeljeno učeniku III osnovne škole Tino Zrno i Marijani Šimunović iz O.Š. Bartola Kašića koji su nastupali za šahovske ekipe svojih škola.
U prilogu dostavljamo spisak svih nagrađenih:
0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR