sys-logo Slika

EDUKACIJA ZA TRENERE I SPORTSKE RADNIKE

Slika
Sportski savez Grada Mostara je za ovu kalendarsku godinu u sklopu svojih redovnih aktivnosti planirao organizirati edukacijske seminare za nastavnike i profesore tjelesnog i zdravstvenog odgoja, ali i edukaciju za trenere, sportske radnike i rukovodioce sportskih organizacija. Tako je danas, u Vijećnici Grada Mostara upriličeno predavanje na temu „Trening mentalne snage“ koje je upriličeno u suradnji sa BH rukometnim stručnjakom Goranom Sutonom, inače mostarcem sa radnom adresom u Njemačkoj.

Tema koju je Goran danas prezentovao je tema iz oblasti u koju se rijetki upuštaju, dok je Goran u toj oblasti se specijalizirao i zaista prenio svoja saznanja i praktična iskustva na prisutne u velikom procentu.

Kako kaže sam Goran „ u ovom području leži veliki potencijal koji je po mom mišljenju još nedovoljno iskorišten. Igrači sami znaju da unutarnji dijalog često može da odluči utakmicu kako u pozitivnom, tako i u negativnom smislu. Međutim, predstava mentalnog treninga je nešto sasvim drugačija, mentalni trening se ne radi samo u vremenu krize, nego i u vrijeme predostrožnosti. Mentalni trening se radi na razini cijelog tijela, a ne samo na duhovnoj razini.“

U igračkoj karijeri Goran Suton je nastupao za Velež, Zrinjski, Slogu Doboj, i Metaloplastiku Šabac, Trenersku karijeru započeo je 2001.godine u Njemačkoj, gdje je vodio klubove od sedme do prve Lige. Od ljeta će preuzeti ekipu Lubbeckea, koji se takmiči u Bundesligi.

Mostar, 16.06.2015.g.
0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2023 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR