sys-logo Slika

PREDSTAVLJEN LOGOTIP FONDACIJE MALI MOST

Slika
Fondacija za razvoj i unaprijeđenje sportskih i rekretativnih aktivnosti „Mali Most“ u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Proteklog vikenda (Subota, 07.11.2015.g.) upriličila je svečano proglašenje pobjednika u takmičenju za izbor logotipa Fondacije. Takmičenje je bilo namjenjeno za učenike osnovnih i srednjih škola grada Mostara.Na adresu Fondacije pristiglo je 25 radova, od kojih su izabrana tri prvoplasirana. Zahvaljujući sredstvima koja su ostvarena u sklopu projekta dijalog za budućnost, nagrađena su autori i škole iz kojih dolaze tri prvolpasirana rada.

1.mjesto:Daniel Jelčić, Koledž ujedinjenog svijeta UWC- Mostar

2.mjesto: Viječe učenika O.Š. Drežnica u sastavu: Sedin Mezić, Nedim Omerović, Nejra Alić i Naida Alić

3.mjesto: Marko Žilić, Srednja likovna škola Gabrijel Jurkić

U svom pozdravnom govoru u ime Fondacije sve prisutne je pozdravila Izvršna direktorica gđica. Arijana Demirović koja se zahvalila svima koji su pružili podršku u nastajanju sportske akademije, te iskazala zadovoljstvo do sada postignutim.

Prisutnima se u ime donatora sredstava za rekonstrukciju SC Kanatatrevac obratio prvi sekretar ambasade Japana u BiH gdin. Satoru Kusayama, koji je istaknuo značaj i želju naroda Japana da realizira jedan ovakav projekat u Mostaru. Glavna savjetnica Gradonačelnika Grada Mostara gđa. Radmila Komadina, zahvalila se i ambasadi Japana u BiH i Fondaciji Mali Most na spremnosti da se u Mostaru pokrene sportska akdemija te da se izdvoje sredstva za rekonstrukciju SC Kantarevac. Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, također se zahvalio na uspješno provedenim aktivnostima sportske akakademije u dosadašnjem djelu uz želju da vrlo brzo prve sportske korake učinimo na rekonstruisanom SC Kantarevcu, koji ima dušu i sa kojeg su krenuli mnogi uspješni mostarski sportaši.

Također ovom prilikom izvršna direktorica Fondacije „Mali Most“ Arijana Demirović i članovi UO Nathalie Walin i Luis Villas Boas Pires uručili su zahvalnice za podršku u radu Sportske akademije „Mali Most“.

Spisak zahvalnica

1. Ambasada Japana u Bosni i Hercegovini
2. Grad Mostar,
3. Sportski savez Grada Mostara,
4. UNITED NATIONS DEVELOPMENT PROGRAMME,
5. Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine
6. Saša Papac
7. Gimnazija Mostar
8. Koledž Ujedinjenog Svijeta – UWC Mostar,
9. Nastavnički fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" Mostar
10. Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru
11. Vijeće Mladih Grada Mostara,
12. Vijeću učenika srednjih škola Grada Mostara,
13. Žnfk Mostar
14. FK Lokomotiva
15. Ured specijalnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini
16. Japan International Cooperiation Agency - JICA,
17. Deloitte Tohmatsu Consulting LLC,


Projekt menadžer Fondacije „Mali Most“ Dženan Šuta uradio je kratak pregled do sada urađenih aktivnosti Sportske akademije u sklopu projekta Dijalog za budućnost, te je prikazan kratki video zapis.

Poslje predstavljenog logotipa Fondacije „Mali Most“ u dvorani u kampusu Univerziteta „Džemal Bijedić“ upriličen je trening polaznika akademije.

Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).
0 0
Slika 66

FSZ 2022

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2022

Slika 233

PARTNER SSGM

Slika 230

Mostar HALF MARATHON 2023

Slika 110

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2023 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR