sys-logo Slika

PREDSTAVLJEN LOGOTIP FONDACIJE MALI MOST

Slika
Fondacija za razvoj i unaprijeđenje sportskih i rekretativnih aktivnosti „Mali Most“ u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Proteklog vikenda (Subota, 07.11.2015.g.) upriličila je svečano proglašenje pobjednika u takmičenju za izbor logotipa Fondacije. Takmičenje je bilo namjenjeno za učenike osnovnih i srednjih škola grada Mostara.Na adresu Fondacije pristiglo je 25 radova, od kojih su izabrana tri prvoplasirana. Zahvaljujući sredstvima koja su ostvarena u sklopu projekta dijalog za budućnost, nagrađena su autori i škole iz kojih dolaze tri prvolpasirana rada.

1.mjesto:Daniel Jelčić, Koledž ujedinjenog svijeta UWC- Mostar

2.mjesto: Viječe učenika O.Š. Drežnica u sastavu: Sedin Mezić, Nedim Omerović, Nejra Alić i Naida Alić

3.mjesto: Marko Žilić, Srednja likovna škola Gabrijel Jurkić

U svom pozdravnom govoru u ime Fondacije sve prisutne je pozdravila Izvršna direktorica gđica. Arijana Demirović koja se zahvalila svima koji su pružili podršku u nastajanju sportske akademije, te iskazala zadovoljstvo do sada postignutim.

Prisutnima se u ime donatora sredstava za rekonstrukciju SC Kanatatrevac obratio prvi sekretar ambasade Japana u BiH gdin. Satoru Kusayama, koji je istaknuo značaj i želju naroda Japana da realizira jedan ovakav projekat u Mostaru. Glavna savjetnica Gradonačelnika Grada Mostara gđa. Radmila Komadina, zahvalila se i ambasadi Japana u BiH i Fondaciji Mali Most na spremnosti da se u Mostaru pokrene sportska akdemija te da se izdvoje sredstva za rekonstrukciju SC Kantarevac. Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, također se zahvalio na uspješno provedenim aktivnostima sportske akakademije u dosadašnjem djelu uz želju da vrlo brzo prve sportske korake učinimo na rekonstruisanom SC Kantarevcu, koji ima dušu i sa kojeg su krenuli mnogi uspješni mostarski sportaši.

Također ovom prilikom izvršna direktorica Fondacije „Mali Most“ Arijana Demirović i članovi UO Nathalie Walin i Luis Villas Boas Pires uručili su zahvalnice za podršku u radu Sportske akademije „Mali Most“.

Spisak zahvalnica

1. Ambasada Japana u Bosni i Hercegovini
2. Grad Mostar,
3. Sportski savez Grada Mostara,
4. UNITED NATIONS DEVELOPMENT PROGRAMME,
5. Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine
6. Saša Papac
7. Gimnazija Mostar
8. Koledž Ujedinjenog Svijeta – UWC Mostar,
9. Nastavnički fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" Mostar
10. Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru
11. Vijeće Mladih Grada Mostara,
12. Vijeću učenika srednjih škola Grada Mostara,
13. Žnfk Mostar
14. FK Lokomotiva
15. Ured specijalnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini
16. Japan International Cooperiation Agency - JICA,
17. Deloitte Tohmatsu Consulting LLC,


Projekt menadžer Fondacije „Mali Most“ Dženan Šuta uradio je kratak pregled do sada urađenih aktivnosti Sportske akademije u sklopu projekta Dijalog za budućnost, te je prikazan kratki video zapis.

Poslje predstavljenog logotipa Fondacije „Mali Most“ u dvorani u kampusu Univerziteta „Džemal Bijedić“ upriličen je trening polaznika akademije.

Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).
0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR