sys-logo Slika

PROTOKOL O SARADNJI IZMEĐU SSGM I POA JUNIOR IZ KRAGUJEVCA

Slika
Projekt pod nazivom „Razvoj fudbala/nogometa paraolimpijskog programa“ partnerski su pokrenuli Sportski savez Grada Mostara i Paraolimpijska akademija Junior iz Kragujevca, a sve je ozvaničeno potpisivanjem Protokola o saradnji, koji je potpisan u petak, 13.11.2015.g. u zgradi Skupštine Grada Kragujevca.
Potpisivanjem protokola o saradnji sa Paraolimpijskom akademijom Junior iz Kragujevca, baziranom na dugogodišnjoj saradnji, stvaraju se uslovi za organizovanje regionalnog sistemskog takmičenja i partnerskim nastupima prema međunarodnim fondovima koji podržavaju razvoj ovakvih i sličnih projekata. Ceremoniji potpisivanja Protokola o saradnji bili su prisutni savjetnica gradonačelnika Radmila Komadina, prvi sekretar Ambasade BiH u Beogradu Ivanka Bulić, pomoćnik gradonačelnika za sport grada Kragujevca Nikola Urošević, potpredsjednik FSS Ivica Ćurković, direktor za razvoj bazičnog sporta FSS Igor Janković, predsjednik FS Kragujevca Željko Todorović. Protokol su potpisali predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić i predsjednica Paraolimpijske akademije Junior Danijela Mojsilović.
Predsjednik Šišić istakao je značaj ove saradnje za naša dva grada, a posebno za mlade sportaše i sportaše sa invaliditetom. U proteklim godinama saradnja dva grada je jako izražena, te godišnje kroz sportske igre prođe oko 200 mladih sportaša. Biciklisti i članovi paraolimpijske akademije Junior su rado viđeni gosti u Mostaru.
Grad Kragujevac i Grad Mostar, sljedeće godine obilježavaju 40 godina saradnje i prijateljstva. To je jubilej kojim se rijetki gradovi u okruženju mogu ponositi. Uspjeli smo da, uprkos svim problemima poslijeratnog perioda, ponovo ostvarimo prijateljske veze. Ovaj projekt veoma je bitan za određenu populaciju ljudi i otvara im mogućnost da svoje umanjene sposobnosti uz posebne uslove razvijaju, a mi ćemo dati svoj doprinos u tome, rekla je savjetnica gradonačelnika Grada Mostara Radmila Komadina.
Ivica Ćurković potpredsjednik FSS, procijenio je projekt kao veoma dobar i istakao da ima realne šanse da zaživi naročito što ide u korist specifičnim sportistima jer tako preko UEFA-e možemo da dođemo do velikih fondova namijenjenih za ovakve projekte i realizujemo ono što smo zajednički planirali.
0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR