sys-logo Slika

ZAPOČELA REKONSTRUKCIJA SC KANTAREVAC

Slika
Radovi na rekonstrukciji Sportsko-rekreacijskog centra Kantarevac počeli su danas (23.3.2016.G.). Izgradnja Kantarevca podijeljena je u dvije faze. Novac za prvu fazu osiguralo je Japansko veleposlanstvo, a riječ je o 443 tisuće maraka.

Početku radova prisustvovao je Prvi tajnik Veleposlanstva Japana u BiH Satoru Kusuyama.

"Od 1996. godine Vlada Japana je donirala oko milijardu maraka za projekte koji su realizirani širom BiH. Kada je Mostar u pitanju, pored ovog projekta mi smo u prošlosti donirali sredstva za nabavku autobusa za javni gradski prijevoz, te opremu za održavanje cesta. Ove godine Japan i Bosna i Hercegovina obilježavaju 20 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Mi želimo da završetak ovog projekta bude jedan od simbola prijateljstva i prijateljske suradnje između Japana i Bosne i Hercegovine", kazao je Kusuyama prigodom posjete radovima na Kantarevcu.

Od rujna ove godine, na Kantarevcu djeluje besplatna Sportska akademija “Mali most” za djecu od 6 do 12 godina, za čiju su realizaciju zaslužni Sportski savez grada Mostara i bivši kapetan nogometne reprezentacije Japana, Tsuneyasu Miyamoto.

"Planirano je otvaranje Nogometne akademije u kojoj će biti pružena prilika djeci iz osnovnih škola da postanu članovi. To će biti prilika da se djeca iz različitih etničkih grupa druže i provedu vrijeme zajedno, kako bi Vlada Japana dala svoj doprinos pomirenju između etničkih skupina u Mostaru", poručio je Kusuyama.

Danas su počeli radovi na rušenju postojećeg objekta, odnosno svlačionica, dijela tribina i nogometnog terena.

"Radovi na rušenju bi trebali trajati 5-6 dana, dok slijedećeg tjedna očekujemo uvođenje izvođača u sam projekt rekonstrukcije. Definitivno ćemo izvođača radova potvrditi danas. Sam projekt rekonstrukcije obuhvaća izgradnju novog objekta svlačionica s uredskim prostorom, teren za igru s umjetnom travom, novu rasvjetu i uređenje tribina", kazao je Dženan Šuta, viši sportski menadžer Sportskog saveza Grada Mostara.

Mostarski sportski klubovi će obnovom Kantarevca dobiti prostor za korištenje na termine koji će im zasigurno dobro doći, jer Mostaru je neophodna sportska dvorana. Školski sport će zaživjeti, jer će se na ovom mjestu održavati brojna školska natjecanja. Samom rekonstrukcijom će se kulturni sadržaji grada Mostara poboljšati, jer ćemo dobiti prostor gdje će se kulturne manifestacije moći održavati.  
0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR