sys-logo Slika

PRIPREME RUKOMETNE REPREZENTACIJI BOSNE I HERCEGOVINE U MOSTARU

Slika
Grad Mosta se potrudio da još jednom bude domaćin našim najboljim rukometašima. Učinićemo sve da rukometaše ugostimo i pred odlazak na utakmicu u Švedsku i da se naši momci kvalifikuju za Svjetsko prvenstvo, rekao je Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza grada Mostara da današnjoj press konferenciji, uprličenoj povodom ponovnog dolaska najboljih bh. rukometaša na pripreme u grad na Neretvi.

Smajo Karačić, generalni sekretar RS BiH, iskoristio je priliku da se zahvali gradu Mostaru, gradonačelniku Ljubi Bešliću, SSG Mostara na čelu sa Hasanom Šišićem i svim zaposlenima u Sportskom savezu, koji su po treći put domaćini najboljim rukometašima.

„U Mostaru imamo sve što je potrebno jednoj državnoj selekciji. Mi ćemo i pripreme pred odlazak na utakmicu u Švedsku održati u Mostaru. Reprezentacija će 10 juna krenuti za Švedsku, a 12 juna igramo prvu utakmicu baraža. Revanš u Sarajevu je 15 juna. Švedski savez je pustio u prodaju 6.000 ulaznica i mi smo dobili informaciju da je 95 posto ulaznica u rukama naših navijača.Očekujemo preko 5.000 naših navijača u Švedskoj“, kazao je Karačić.

Selektor Dragan Marković izrekao je riječi hvala gradu Mostaru, koji je omogućio da se rukometaši spremaju na najbolji mogući način.

„Drago mi je da u ovakvom lijepom vremenu i gradu možemo bez pritiska da uživamo na treninzima i u gradu.Meni je bila želja da dobijemo najtežeg protivnika i poznajući bosanske prilike i neprilike, ova reprezentacija ima tri četiri velika rezultata u pobjedama nad danskom jedan razlike, pobjedu nad Njemačkom od 9 razlike, pobjedu nad Islandom. To je nešto što krasi naš rukomet i što će se čitav život pamtiti. Švedska je sigurno, uz Norvešku, jedna od najboljih ekipa u Evropi i na svijetu. Prepuštam im ulogu favorita kao i svima ovima do sada. To je ekipa, koja ima na pet šest mjesta najbolje igrače svijeta, ali imali su i drugi. Mene brine samo naša situacija, da su igrači zdravi i da potpuno psremn idočekaju tu utakmicu, a onda ćemo probati da ih taktički iznenadimo, uz podršku navijača idobru atmosferu da probamo da napravimo još jedno svjestsko iznenađenje. Sigurno je da su Šveđani puno oprezniji nego što su bili Nijemci, Danci i Islanđani, koju su nas, možda, i potcijenili.Imamo sreću da naši igrači izrastaju iz dana u dan u sve bolje i veće, jer mi je tada lijepo na treninzima. Nama će se šansa ukazati sigurno, a hoćemo li je iskoristiti to će mo vidjeti. Treniraćemo dvaput dnevno. Radićemo malo na odbrani, malo na napadu, ali glavna bit ovog okupljanja je druženje i uživanje u odličnoj klimi i prekrasnom gradu.Ivan Milas se povrijedio neposredno pred okupljanje, ali povreda nije ozbiljnija“, istakao je selektor Marković.
(Rukometaši će u Mostaru boraviti od 04. - 08.04.2016.g.)
0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR