sys-logo Slika

PRES POVODOM DERBIJA

Slika

Prva utakmica osmine finala Kupa BiH između gradskih rivala Zrinjskog i Veleža igra se danas (srijedu,19.10) u 16 sati, na Stadionu pod Bijelim Brijegom, a revanš  je  sedam dana kasnije  na stadionu u Vrapčićima. Upravo tim povodom, u Sportskom savezu Grada Mostara održana je zajednička press konferencija klubova.

Fudbaleri Zrinjskog veliki su favoriti u sutrašnjoj utakmici osmine finala Kupa BiH protiv Veleža, no unatoč tome, trener  Vinko Marinović je oprezan.

„Iako Velež ove godine nije u Premijer ligi, došli smo u situaciju da igramo međusobno kup utakmicu. Kup je specifično takmičenje i sigurno će biti teško. Moja je želja da ostvarimo povoljan rezultat u prvoj utakmici kako bismo u revanšu bili mirniji i kako bismo mogli odigrati utakmicu bez pritiska, pogotovo što nam predstoji težak raspored“, izjavio je na zajedničkoj konferenciji za novinare trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Nakon prve utakmice Kupa BiH, Zrinjski u subotu dočekuje Sarajevo, zatim za četiri dana igra revanš s Veležom, a onda gostuje kod Olimpica.

Zbog zgusnutog rasporeda Marinović kaže kako će morati odmoriti neke igrače, no vjeruje kako to neće uticati na rezultat.

„Mi imamo širok izbor igrača i u svakom trenutku mogu ih rotirati. Sigurno će neki igrači koji su manje igrali dobiti priliku sutra, neki će dobiti malo odmora, ali vjerujem da će svi biti na visini zadatka“, ističe Marinović.

Trener Veleža Ibro Rahimić smatra kako Zrinjski ima prednost kada je u pitanju kvaliteta, a od svojih igrača tražit će maksimalan angažman i zalaganje.

„Bez obzira što je Zrinjski favorit mi ćemo dati svoj maksimum i nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu i dobru igru. Dobro poznajem ekipu Zrinjskog. Spremit ću taktiku za sutrašnju utakmicu, a vidjet ćemo koliko će moji igrači moći ispuniti zadatke koje ću staviti pred njih. U svakom slučaju, imam određenu viziju kako se suprotstaviti Zrinjskom“, istaknuo je Rahimić.

Rahimić je na klupu „Rođenih“ došao prije nešto manje od mjesec dana i u tom vremenu, po njegovim riječima, ekipa je napravila iskorak u igri.

„Ekipa ide prema naprijed. Prije nego sam preuzeo Velež ekipa je imala tri boda iz osam utakmica, a sada smo u tri utakmice osvojili pet bodova. Znači idemo naprijed, ali ništa se ne može napraviti preko noći“, dodao je Rahimić.

Dan ranije je održan sastanak uprava FK Velež i HŠK Zrinjski sa gradonačelnikom i predsjednikom Sportskog saveza oko organizacije derbija. Obje uprave su se složile  i  istaknule kako su u proteklom periodu zajedno u kordinaciji sa PU Mostar uložili puno napora kako bi utakmice mostarskih klubova protekle u sportskoj atmosferi. Nadamo se da će i naredni derbi proći u fer i sportskoj atmosferi.

0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR