sys-logo Slika

POTPISAN SPORAZUM O IZGRADNJI POVJERENJA KROZ TJELESNI ODGOJ

Slika

Sporazum o provedbi projekta izgradnje povjerenja kroz tjelesni odgoj u Bosni i Hercegovini, dogovoren između lokalnih vlasti u BiH i Japanske međunarodne agencije (JICA), potpisan je danas u Gradskoj upravi Mostara.

Sporazum su potpisali predstavnik Ureda JICA-e za Balkan Toshiya Abe, glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, direktorica Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u BiH Maja Stojkić i Dženan Šuta u ime Sportskog saveza Grada Mostara.

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina zahvalila je JICA-i i Vladi Japana za svu dosadašnju potporu Gradu Mostaru te naglasila važnost ovog projekta u promociji tolerancije u edukaciji djece u osnovnim i srednjim školama, ističući kako se kroz sport može najlakše ostvariti kontakt među ljudima, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili rasnu pripadnost.

Naglasila je kako je to posebno važno u Mostaru i BiH jer je iza nas još naslijeđe rata koji je ostavio trajne posljedice u odnosu među ljudima.

Toshiya Abe, glavni predstavnik JICA-e, također je naglasio kako je ovaj projekt važan za uspostavu povjerenja kroz sport među mladima Mostara.

Direktorica  Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u BiH Maja Stojkić istaknula je kako je ovaj projekt nastavka dobre suradnje Agencije i JICA-e.

Kroz ovaj project JICA će u Mostar u svome aranžmanu dovesti eksperta u oblasti sporta koji bi bio na raspolaganju Sportskom savezu I koji bi zajedno sa Stručnom službom učestvovao u izradi planova I provedbi sportski aktivnosti  na području Mostara.

Već nešto vise od dvije godine Sportski savez je u razgovorima sa JICA-om I vjerujemo da smo ih uvjerili da su sportske aktivnosti u organizaciji Saveza dobro organizovane, te da će uključivanjem eksperta u oblasti sporta iz JICE samo doprinjeti podizanju kvalitete I još veće masovnosti sportskih aktivnosti.

 

Realizacija projekta počinje već od narednog mjeseca I trajat će tri godine.

0 0
Slika 66

FSZ 2022

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2022

Slika 233

PARTNER SSGM

Slika 230

Mostar HALF MARATHON 2023

Slika 110

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2023 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR