sys-logo Slika

POTPISAN SPORAZUM O IZGRADNJI POVJERENJA KROZ TJELESNI ODGOJ

Slika

Sporazum o provedbi projekta izgradnje povjerenja kroz tjelesni odgoj u Bosni i Hercegovini, dogovoren između lokalnih vlasti u BiH i Japanske međunarodne agencije (JICA), potpisan je danas u Gradskoj upravi Mostara.

Sporazum su potpisali predstavnik Ureda JICA-e za Balkan Toshiya Abe, glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, direktorica Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u BiH Maja Stojkić i Dženan Šuta u ime Sportskog saveza Grada Mostara.

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina zahvalila je JICA-i i Vladi Japana za svu dosadašnju potporu Gradu Mostaru te naglasila važnost ovog projekta u promociji tolerancije u edukaciji djece u osnovnim i srednjim školama, ističući kako se kroz sport može najlakše ostvariti kontakt među ljudima, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili rasnu pripadnost.

Naglasila je kako je to posebno važno u Mostaru i BiH jer je iza nas još naslijeđe rata koji je ostavio trajne posljedice u odnosu među ljudima.

Toshiya Abe, glavni predstavnik JICA-e, također je naglasio kako je ovaj projekt važan za uspostavu povjerenja kroz sport među mladima Mostara.

Direktorica  Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u BiH Maja Stojkić istaknula je kako je ovaj projekt nastavka dobre suradnje Agencije i JICA-e.

Kroz ovaj project JICA će u Mostar u svome aranžmanu dovesti eksperta u oblasti sporta koji bi bio na raspolaganju Sportskom savezu I koji bi zajedno sa Stručnom službom učestvovao u izradi planova I provedbi sportski aktivnosti  na području Mostara.

Već nešto vise od dvije godine Sportski savez je u razgovorima sa JICA-om I vjerujemo da smo ih uvjerili da su sportske aktivnosti u organizaciji Saveza dobro organizovane, te da će uključivanjem eksperta u oblasti sporta iz JICE samo doprinjeti podizanju kvalitete I još veće masovnosti sportskih aktivnosti.

 

Realizacija projekta počinje već od narednog mjeseca I trajat će tri godine.

0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR