sys-logo Slika

MARATON POVODOM DANA NEZAVISNOSTI

Slika

Edin Šegetalo ispunio je svoju veliku želju. U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, istrčao je maraton od Donje Jablanice do Mostara. Na Španski trg, gdje je bio cilj maratona, Edin je stigao noseći u rukama zastavu Bosne i Hercegovine. U organizaciji spomenutog maratona Sportski savez Grada Mostara se angažovao i omogućio sve uslove da ovaj sportaš,  maratonac ostvari podvig vrijedan svake pažnje. Na ovaj način Sportski savez Grada Mostara zajedno sa Edinom se uključio u niz planiranih aktivnosti povodom obilježavanja Dana nezavisnosti.

Veliku pomoć kroz maraton, Edinu Šegetalu pružili su studenti Univerziteta „Džemal Bijedić“

„Nije mi bilo teško istrčati ovu dionicu maratona. Bio sam spreman i sve je prošlo u najboljem redu. Za nešto više od četiri sata, pretrčao sam dionicu od 43 kilometra. Ovo je ze mene velik dan, ja se danas opraštam od maratona. Posebno bih se zahvalio studentima Univeriteta „Džemal Bijedić“  i mom prijatelju Džemalu Kasumoviću, koji su mi pomogli da lakše ostvarim svoju veliku želju. današnjem maratonu. Hvala i Sportskom savezu Grada Mostara, koji je sve ovo lijepo organizovao“, rekao nam je Edin Šegetalo prilično umoran od napornog trčanja, ali i s neskrivenim osjećajem sreće i radosti.

Jasmina Kavazović, studentica Univerziteta „Džemal Bijedić“, bila je u ekipi mladih koji su dali podršku 60. godišnjem Edinu.

„Teško je bilo trčati ovaj maraton, ali uz ovu ekipu i uz Edina Šegetala, koji je dosta stariji od nas, sve je bilo lakše. Vrijeme nas je poslužilo, nije bilo kiše. Zahvaljujem se Šegetalu na ovoj ideji  ,jer čovjeku od 60 godina, ipak, treba malo dobre volje i snage da se odluči na ovaj maraton“, rekla nam je Jasmina.

Svoj doprinos ovom velikom događaju dao je Suad Šahović, student Univeriteta „Džemal Bijedić“:

„I meni i mojim kolegama bilo je veliko zadovoljstvo što smo dobili priliku da damo doprinos maratonu, jer nije mala stvar pretrčati 43 kilometra, a posebno što se radi o čovjeku, koji u svojim šesdestim godinama još trči i to je za nas sportiste ,a  i studente sporta velika motivacija i veliko zadovoljstvo. Još nam je draže što smo ovim gestom dali svoj skromni doprinos obilježavanju velikog datuma u istoriji naše zemlje – Dana nezavisnosti“, kaže Suad Šahović.

0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR