sys-logo Slika

SEMINAR ZA DIREKTORE

18. oktobra 2018. godine, u Vijećnici Grada Mostara je održan seminar povodom prezentacije novog Nastavnog plana i programa za predmet Tjelesni i zdravstveni odgoj odobrenog za četiri pilot osnove škole u Mostaru, u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara i Japanske agencije za međunarodnu saradnju, a uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Pedagoškog zavoda i Zavoda za školstvo. Prisutnima se obratio ministar obrazovanja, nauke, kulture isporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović, ambasador Japana u BiH, Hideyuki Sakamoto, glavna savjetnica gradonačelnika Grada Mostara, Radmila Komadina, v.d. direktora Pedagoškog zavoda Mostar, dr. sc. Enisa Gološ, te direktor Zavoda za školstvo Mostar, Željko Ćorić.Prisutni su održali predavanje direktorima osnovnih i srednjih škola i profesorima Tjelesnog i zdravstvenog odgoja u HNK o značaju i utjecaju tjelesne aktivnosti na odrastanje, kreiranje ambijenta za tjelesne aktivnosti učenika, ali i iskustvima i praksama koje se koriste u nastavi u Japanu.

Prezentaciju i interaktivnu radionicu na temu „Uloga i značaj menadžmenta u obrazovanju u kreiranju ambijenta za što kvalitetniju realizaciju kretnih aktivnosti učenika“ je održao potpredsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i profesor na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, prof. dr. Izet Rađo.  

Prisutnima je prezentaciju održao i profesor odsjeka Sport i zdravlje na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru i spoljni stručni savjetnik JICA projekta „Izgradnja povjerenja putem tjelesnog obrazovanja u BiH“ doc. dr. Rijad Novaković, na temu „Prezentacija nastavnog plana i programa tjelesnog i zdravstvenog odgoja“.

Prezentaciju nastavnog plana i programa u Japanu je prisutnima upriličila koordinatorica JICA projekta, Tsuji Yasuko, na temu „Dobre prakse i karakteristike TZO u Japanu“.

Ministar Hadžović je izrazio zadovoljstvo povodom implementacije ovog projekta, te značaja istog za obrazovni sistem i zdravlje učenika. „Zaista očekujem da ćemo novi Nastavni plan i program sprovesti na najbolji mogući način u četiri izabrane pilot škole, a potom proširiti na cijeli HNK. U zdravom tijelu je zdrav duh, stoga prvenstveno moramo paziti na zdravlje naših učenika. Sve projekti koji su pozitivni i donose kvalitetne promjene u našem kantonu mi ćemo podržati i u istim učestvovati“, kazao je ministar Hadžović.

0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR