sys-logo Slika

PRIJEM ZA USPJEŠNE SPORTISTE I SPORTSKE KOLEKTIVE

Slika

Gradonačelnik Mostara, Ljubo Bešlić, u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara na čelu sa generalnom tajnicom Mirjanom Bošnjak, u utorak, 22.01.2019.g. je upriličio prijem za predstavnike sportskih klubova Grada Mostara, te im ovom prilikom uručio novčane nagrade za postignute rezultate.

“Kao čovjek koji se nekada bavio sportom i kao gradonačelnik Grada Mostara, izuzetno sam ponosan na rezultate sportista Grada Mostara, koji su ostvareni u prethodnoj godini. Sigurno imati ovoliko prvaka države, imati čak i evropskih prvaka, je velika čast za ovaj grad, jer oni pronose ime Grada Mostara po Evropi i mislim da Mostar na taj način skreće pažnju da ima puno dobrih stvari u ovom gradu koje se događaju i koje možda nisu tako prepoznatljive”, rekao je Bešlić u izjavi medijima, dodajući kako su skromnom dodjelom novčanih nagrada sportistima željeli poručiti da su uz njih i da im žele dati ohrabrenje za naredni period.

Gradonačelnik Bešlić je, u obraćanju prisutnima, kazao da je Grad Mostar za ovu svrhu izdvojio 70 hiljada KM. On je još dodao da su to sredstva iz prošlogodišnjeg budžeta, pošto budžet za ovu godinu još nije donesen.

U ime sportista, izvršni potpredsjednik HŠK Zrinjski, Danko Šulenta uz ostalo je izrazio zahvalnost Gradskoj
upravi na podršci koju pruža sportu u gradu, ali je napomenuo da sport u Mostaru ima “dosta infrastrukturnih problema, s kojima se svi skupa borimo”. “Očekujemo da će se u ovoj godini napraviti iskorak i u tom području. Znamo da je teško, znamo da je problem sa budžetom, međutim, očekujemo podršku, ne samo Grada Mostara, nego i šire zajednice, mislim tu i na kanton i na Federaciju BiH, da se naši uspjesi kvalitetno poprate”, rekao je Šulenta.

Nagrade su uručene predstavnicima HŠK Zrinjski, za osvojenu titulu šampiona BiH u sezoni 2017./2018., FC Mostar SG Staklorad za titulu šampiona BiH u futsalu u sezoni 2017./2018., zatim predstavnicima HKK Zrinjski za prvo mjesto u košraci u istoj sezoni, Stonoteniskom klubu Mostar za titule osvajača Kupa BiH i prvaka Bosne i Hercegovine, te Boćarskom klubu “Ante Rozić”, takođe za šampionsku i titulu osvajača Kupa BiH u sezoni 2017./2018.

Pojedinačno, nagrade su dobili Ivan Klepić iz SKK “Neretva”, za prvo mjesto na Evropskom prvenstvu u karateu; Ivona Ćavar SKK “Neretva”, za treće mjesto na Evropskom prvenstvu u karateu, te Emil Markić iz BK Mostar, koji je svjetski šampion u boksu, poluteška kategorija po WBF verziji.

0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR