sys-logo Slika

ODRŽAN JUDO SEMINAR U MOSTARU

Sportski savez Grada Mostara u suradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu suradnju - JICA i podršku Judo saveza BiH u periodu od 15. - 18.02.2019.g. organizovao je Judo seminar. Učešće je uzelo 50 trenera sa područja Bosne i Hercegovine.  Ovom prilikom iz Japana u Mostar došao je prof. Kenji Mitsumoto (majstor judoa, crni pojas 7.dan) koji je zajedno sa svojim asistentima vodio seminar. Izuzetno nam je drago da je seminaru prisustvovala najbolja sportašica BiH Larisa Cerić koja je izjavila da joj je drago da je u Mostaru na seminaru. Ovo jako puno znači nama mladima ali i našim trenerima. Hvala Sportskom savezu Grada Mostara i Japanskoj agenciji za međunarodnu saradnju na gostoprimstvu i organizaciji seminara.
Prijem za sve trenere održan je u petak, 15.02.2019.g. kada je prof. Mitsumoto ukratko predstavio svoj tim asistenata, kao i organizaciju u čije ime dolaze. NPO organizacija za međunarodnu judo edukaciju je po prvi put prisutna u Bosni i Hercegovini, apromovira tri vrijednosti: judo, prijateljstvo i mir u svijetu. Kroz judo treba da se steknu prijatelji, aprijatelji da zajedno teže ka miru. 
Također, ovom prilikom prof. Mitsumoto uručio je poklon tri kimona koje je preuzeo predsjednik Skupštine SSGM prof.dr.  Vojo Višekruna. 
Stručni tim koji je vodio seminar:

  • KENJI MITSUMOTO (kodokan, majstor judoa, crni pojas 7.dan)Inostrani predavač NPO “Solidarnost Međunarodne Judo Edukacije” / Član Judo saveza Japana / Bivši profesor Odsjeka za tjelesni odgoj Tokai Univerziteta / Judo trener na Tokai Univerzitetu
    Asistenti
  • Naoya HARAGUCHI (Trener juniora Judo saveza Ujedinjenih Arapskih Emirata)
  • Georgios BOUNTAKIS (Trener Judo saveza Grčke)
  • Isamu WATANABE (Student 2. godine Tokai Univerziteta Odjsek za borilačke vještine/Član muškog judo kluba)


Pored seminara za trenere judoa, profesor Mitsumoto je u ponedjeljak,18.02.2019.g.  od 09 - 11 sati uradio prezentaciju judoa za djecu koja ne treniraju judo, a dolaze iz četiri škole sa područja Mostara, dok je u posljepodnevnim satima održao trening za djecu mostarskih klubova koja treniraju judo.

0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR