sys-logo Slika

ODRŽANE SPORTSKE IGRE - UNDOKAI

"Sportske igre kao stimulacija za povećanje fizickih aktivnosti učenika osnovnih škola Grada Mostara" naziv je projekta koji se u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara održao na SC Kantarevac u periodu od 20. – 22.05.2019.g.  Projekat se održao pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva u okviru projekta Smanjenje faktora rizika za zdravlje u Bosni i Hercegovini.

Učešće je uzelo ukupno 14.škola sa preko 280 učenika (OŠ Gnojnice, OŠ Antuna Branka Šimića, OŠ Zalik, OŠ Ilije Jakovljevića, OŠ Blagaj, OŠ Bijelo Polje, OŠ Vrapčići, OŠ Cim, OŠ Silvije Strahimir Kranjčević, Treća osnovna škola, IV osnovna škola, OŠ Petra Bakule, OŠ Drežnica, VI osnovna škola) a plasman u finale su obezbjedile četiri škole pobjednice dana odnosno pobjednice kvalifikacijske grupe. 

Plasman u finalu:

1.mjesto, OŠ Gnojnice

2.mjesto, OŠ Bijelo Polje

3.mjesto, VI osnovna škola

Pored sportskog nadmetanja kroz univerzalne sportske igre koje su sadržavale osnovne oblike kretanja, učesnici su učili o zdravoj ishrani i pripremanju iste nakon čega je održan kviz o naučenom, a učenici koji su u kvizu osvojili najveći broj bodova dobili su i nagrade. Nagrade su osvojili Sara Kuko iz OŠ Bijelo Polje i Džan Buljević iz VI osnovne škole.

Također, učenici su se takmičili i u preskakanju konopca, a svaka škola učesnica je imala svoje finaliste dječaka i djevojčicu. Najuspješniji u preskakanju konopca bili su Medina Šarotić i Severđan Džinalić iz OŠ Bijelo Polje.

Bitno je istaknuti da je tokom trajanja igara među učesnicima i nastavnicima vladalo dobro raspoloženje i želja da se postignu što bolji rezultati u fer nadmetanju. Cilj projekta je podstaknuti učenike da budu fizički aktivniji, da se zdravo hrane, ali i da svojim primjerom podstiču i druge.

 

Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC) osigurava financiranje projekta "Smanjenje faktora zdravstvenih rizika za stanovništvo u BiH" i u partnerstvu sa Svjetskom bankom putem Trust fonda pruža podršku Federalnom ministarstvu zdravstva.

0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR