sys-logo Slika

OLYMPIC DAY 2019 ODRŽAN U MOSTARU

U organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, te u saradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, Eko centrom Blagaj i Gorskom sluzbom spasavanja stanica Sarajevo, održana je tradicionalna sportska manifestacija Olympic Day 2019.
Ovogodišnju manifestaciju su, na lokalitetu Vrela Bune, otvorili bh olimpijci skijaši Emir Lokmic i Elvedina Muzaferija. Prisutnima su se obratili potpredsjednik OK BiH Marijan Kvesić, ambasador Japana Nj. E. Hideyuki Sakamoto, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj, direktor Toyota Adria Group Kensuke Tsuchija i glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, te im poželjeli da kroz interesantne prezentacije sportova prepoznaju svoj sportski potencijal i nekim narednim Olimpijskim igrama predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.
U prelijepom ambijentu, uz učešće vise od 300 djece iz osnovnih škola iz Mostara, kao i gostiju iz Međunarodne osnovne škole QSI Vogošća, predstavljeno je 10 sportova, i to: karate, gimnastika, judo, boks, badminton, orijentacija, streličarstvo, tavla/šah, streljaštvo i sportsko penjanje.
Mladim učesnicima Olympic Daya, tajne gore pomenutih sportova prezentirali su treneri i sportisti iz mostarskih klubova pojačani vrhunskim sportistima Ivanom Klepicem, Ivonom Ćavar i Petrom Zadro, kao i legendarnim skakačima sa Starog mosta predvođeni Lorensom Listom.
Druženje učesnika je proteklo uz dječiji osmijeh i izrazito zadovoljstvo, kao i promociju univerzalnih olimpijskih vrijednosti - prijateljstva, poštovanja, izvrsnosti, fair play-a.
0 0
Slika 66

FSZ 2022

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2022

Slika 233

PARTNER SSGM

Slika 230

Mostar HALF MARATHON 2023

Slika 110

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2023 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR