sys-logo Slika

OLYMPIC DAY 2019 ODRŽAN U MOSTARU

U organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, te u saradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, Eko centrom Blagaj i Gorskom sluzbom spasavanja stanica Sarajevo, održana je tradicionalna sportska manifestacija Olympic Day 2019.
Ovogodišnju manifestaciju su, na lokalitetu Vrela Bune, otvorili bh olimpijci skijaši Emir Lokmic i Elvedina Muzaferija. Prisutnima su se obratili potpredsjednik OK BiH Marijan Kvesić, ambasador Japana Nj. E. Hideyuki Sakamoto, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj, direktor Toyota Adria Group Kensuke Tsuchija i glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, te im poželjeli da kroz interesantne prezentacije sportova prepoznaju svoj sportski potencijal i nekim narednim Olimpijskim igrama predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.
U prelijepom ambijentu, uz učešće vise od 300 djece iz osnovnih škola iz Mostara, kao i gostiju iz Međunarodne osnovne škole QSI Vogošća, predstavljeno je 10 sportova, i to: karate, gimnastika, judo, boks, badminton, orijentacija, streličarstvo, tavla/šah, streljaštvo i sportsko penjanje.
Mladim učesnicima Olympic Daya, tajne gore pomenutih sportova prezentirali su treneri i sportisti iz mostarskih klubova pojačani vrhunskim sportistima Ivanom Klepicem, Ivonom Ćavar i Petrom Zadro, kao i legendarnim skakačima sa Starog mosta predvođeni Lorensom Listom.
Druženje učesnika je proteklo uz dječiji osmijeh i izrazito zadovoljstvo, kao i promociju univerzalnih olimpijskih vrijednosti - prijateljstva, poštovanja, izvrsnosti, fair play-a.
0 0
Slika 66

FSZ 2021

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2021

Slika 232

PARTNER PROJEKTA FSZ 2021

Slika 233

PARTNER SSGM

Slika 230

Rolla aplikacija

Mostar HALF MARATHON 2022

Slika 110

JADRANSKO JONSKE IGRE MLADIH 2019

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2022 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR