sys-logo Slika

SEMINAR PEDAGOGA TZO/K

Sportski savez Grada Mostara u suradnji sa Pedagoškim zavodom i Zavodom za školstvo, te uz preporuku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK/Ž organizirao je VII seminar pod nazivom „Stručno usavršavanje pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja/kulture“  Seminar se održao na Nastavničkom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u  Mostar u četvrtak,  29.08.2019.g. Učešće na seminaru su uzeli nastavnici/profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja/kulture sa područja HNK/Ž.

Specifičnost ovog seminara je što je jedan od predavača dugogodišnji profesor tjelesnog odgoja mr.sci Adnan Džumhur,  prenio svoje iskustvo koje je stekao na Tsukuba Univerzitetu u Japanu, kao i primjenjena praktična rješenja u nastavi tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Srednjoj školi Konjic.
Također, obzirom da novi nastavni plan sadrži i zdravstvenu komponentu, upriličena je osnovna  edukacija nastavnika/profesora u pružanju prve pomoći, a nakon seminara sve osnovne škole sa područja HNK/Ž su dobile poklon lutke za vježbe reanimacije.

Partner ovogodišnjeg Seminara je Japanska agencija za međunarodnu suradnju - JICA.
Program seminara:

- Radionica I, "Sličnosti i razlike u nastavi tjelesnog i zdravstvenog odgoja Japana i Bosne i Hercegovine" predavanje će održati mr.sci. Adnan Džumhur

 

- Radionica II "Osnove pružanja prve pomoći", Dom zdravlja Mostar


Učešće na  seminaru je uzelo 65 nastavnika/profesora TZO/TZK.

0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2022

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2023 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR