sys-logo Slika

SEMINAR PEDAGOGA TZO/K

Sportski savez Grada Mostara u suradnji sa Pedagoškim zavodom i Zavodom za školstvo, te uz preporuku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK/Ž organizirao je VII seminar pod nazivom „Stručno usavršavanje pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja/kulture“  Seminar se održao na Nastavničkom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u  Mostar u četvrtak,  29.08.2019.g. Učešće na seminaru su uzeli nastavnici/profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja/kulture sa područja HNK/Ž.

Specifičnost ovog seminara je što je jedan od predavača dugogodišnji profesor tjelesnog odgoja mr.sci Adnan Džumhur,  prenio svoje iskustvo koje je stekao na Tsukuba Univerzitetu u Japanu, kao i primjenjena praktična rješenja u nastavi tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Srednjoj školi Konjic.
Također, obzirom da novi nastavni plan sadrži i zdravstvenu komponentu, upriličena je osnovna  edukacija nastavnika/profesora u pružanju prve pomoći, a nakon seminara sve osnovne škole sa područja HNK/Ž su dobile poklon lutke za vježbe reanimacije.

Partner ovogodišnjeg Seminara je Japanska agencija za međunarodnu suradnju - JICA.
Program seminara:

- Radionica I, "Sličnosti i razlike u nastavi tjelesnog i zdravstvenog odgoja Japana i Bosne i Hercegovine" predavanje će održati mr.sci. Adnan Džumhur

 

- Radionica II "Osnove pružanja prve pomoći", Dom zdravlja Mostar


Učešće na  seminaru je uzelo 65 nastavnika/profesora TZO/TZK.

0 0
Slika 66

FSZ 2022

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2022

Slika 233

PARTNER SSGM

Slika 230

Mostar HALF MARATHON 2023

Slika 110

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2023 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR