sys-logo Slika

IGRE MLADIH U ANKONI - ANIMUS

U periodu od 27. – 29.09.2019.godine u Ankoni (Italija) održane su treće po redu igre mladih Jadransko – jonske makroregije. Igre su ovaj put proširene  i u njima je pored dosadašnjih osam zemalja članica Jadransko-jonske inijacitive, učešće uzelo još osam zemalja. Takmičenja su organizovana u devet sportova (nismo imali predstavnike u taekwondou, ragbiju i odbojci na pjesku za muškarce), Grad Mostar i Bosna i Hercegovina se predstavila sa sedam ekipa u sljedećim sportovima:

Basket 3 x 3 za muškarce i djevojke, odbojka na pjesku za djevojke, tenis za muškarce i djevojke, rukomet za muškarce, nogomet/fudbal za muškarce, vaterpolo za muškarce, atletika za muškarce i djevojke. Igre su organizovane za sportiste rođene 2003 godine i mlađe. Među hiljadu sportista, Grad Mostar i Bosnu i Hercegovinu je predstavljala delegacija od 77 sportista i trenera. Zemlje učesnice trećih igara mladih – ANIMUS youth games su:

Albanija (Drač) – Austrija – Bosna i Hercegovina (Mostar, Sarajevo, Zenica)  – Bugarska (Burgas) - Crna Gora (Kotor, Bar, Budva, Ulcinj) - Republika Češka – Danska (Humlebaek)– Estonija (Hapsalu) – Grčka (Kalamaria, Olympia, Igoumenitsa)– Hrvatska (Split, Zadar, Šibenik, Rijeka) - Italija (Ankona, Vasto) – Latvija (Jurmala) – Poljska (Pozlan)– Rumunija (Resita) - Slovenija (Kopar, Wolsfberg) - Srbija (Šabac).
Postignuti rezultati:
1. mjesto, nogometna reprezentacija Grada Mostara
2. mjesto, Amila Silajdžija, kugla
3. mjesto, basket (Ž) reprezentacija Grada Mostara 
3. mjesto, Aleksa Babić, tenis
3. mjesto, Amila Kahriman, 1000 m
3. mjesto, Irna Kapković, skok u dalj
4. mjesto, rukometna reprezentacija Grada Mostara 
6. mjesto, vaterpolo reprezentacija Grada Mostara
7. mjesto, odbojka na pjesku (Ž) reprezentacija Grada Mostara
8. mjesto, basket (M) reprezentacija Grada Mostara

Možemo biti zadovoljni prikazanom igrom, postignutim rezultatima i ponašanjem naših sportista za vrijeme igara. Većina naših sportista su rođeni 2004 godine ili mlađi, s toga ovaj uspjeh je i više nego zadovoljavajući. Naši treneri su imali izazov više u odnosu na druge učesnike, jer smo okupljali sportaše iz dva ili više klubova sa područja Grada Mostara. Kao takvi trebali su se uigrat i nastupit na igrama, što nije bilo nimalo jednostavno jer su svi klubovi uključeni u redovna takmičenja. Sportovi koje nismo mogli organizovati na području našeg grada, pozvali smo prijatelje iz Sarajeva (Vaterpolo klub Invictum) i Zenice (Atletski klub Zenica).

Veliku zahvalnost izražavamo prema našim domaćinima Općini Ankona i njihovom osoblju na podršci u realizaciji odlaska na igre.

Igre su održane pod nazivom Jadransko jonske igre za socijalnu inkluziju i podržane su od strane Europske unije kroz projekt Erasmus +

0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR