sys-logo Slika

SASTANAK POVOVOM DERBIJA

Slika

Danas (14.10.2019) je  u Sportskom savezu Grada Mostara, a nakon sastanka kojeg su tradicionalno uoči mostarskog derbija održali predstavnici dva kluba, SSGM-a, Grada Mostara, te policije, upriličena press konferencija.

Policijski inspektor Igor Bjelogrlić, koji je rukovodilac osiguranja derbija ispred Policijske stanice (PS) Mostar - Sjever na press-konferenciji je pozvao na fer i korektno ponašanje navijača i svih učesnika u gradskom derbiju.

On je kazao kako MUP ima iskustva u organizaciji ovakvih događaja. „Imat ćemo dovoljan broj snaga da osiguramo svakome sigurnost prilikom dolaska i odlaska sa ovog sportskog događaja. Zatražit ćemo određen broj policijskih snaga iz drugih kantona“, rekao je Bjelogrlić. On je najavio da će svako ponašanje koje ne priliči korektnom navijanju, biti sankcionisano u skladu sa zakonom.

 „Ono što je najvažnije je da sve protekne u najboljem redu, da u subotu  bude dan sporta, lijepe igre, druženje, to je nešto što uistinu mora biti prioritet. A naravno, što se mene lično tiče i mislim većine građana, je da treba pobijediti bolji“, naglasio je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj.

Načelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara, Božo Ćorić je pozvao da dan odigravanja gradskog derbija ostane praznik sporta. „Pozivam kako policiju, tako gostujuće, odnosno domaći klub da poduzme sve mjere kako bi to i dalje ostalo, a Grad će sa svoje strane pomoći finansijski, jer ovo iziskuje dodatne troškove i domaćinu i gostujućim navijačima“, rekao je uz ostalo Ćorić.

Predsjednik FK Velež, Šemsudin Hasić izrazio je uvjerenje da će, uprkos svemu, derbi biti jedna bezbjedna i za gledaoce kvalitetna utakmica.

Predstavnik HŠK Zrinjski, Mario Pandža je podsjetio da ovo nije prvi gradski derbi u Mostaru. „Bili smo svjedoci da je prije dva mjeseca derbi Pod Bijelim brijegom prošao bez ikakvih incidenata, da se nakon utakmice pričalo samo o fudbalu. Nadamo se da će tako biti i ovog puta“, rekao je Pandža.

Derbi je na rasporedu u subotu, 19.10.2019.godine na stadionu Rođeni sa početkom u 15 sati.

0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR