sys-logo Slika

PRIJEM ZA PRVAKE U BODYBUILDINGU

Slika

U prostorijama  Sportskog saveza Grada Mostara, predsjednik Upravnog odbora Senad Kevelj, član, Adil Šuta, generalna tajnica  Mirjana Bošnjak, te viši sportski menadžer, Dženan Šuta, upriličili su prijem za delegaciju reprezentacije Bosne i Hercegovine u body buildingu i fitnessu, te Body building kluba „Mo klub“ Mostar.

Povod prijema bio je niz izvrsnih međunarodnih rezultata, koje su članovi bh. tima postigli posljednjih sedmica, a vrhunac je plasman Elme Škaljić, članice bh. reprezentacije i BBK Mostar, te predsjednice bh ogranka međunarodne body building i fitness federacije IBFF, u elitnu pro-ligu, osvajanjem čak dvije međunarodne pro-licence. U delegaciji bh reprezentacije i BBK Mostar bili su čelnik kluba Elvedin Škaljić, koji je ujedno i predsjednik bh ogranka međunarodne NABBA WFF federacije, te pored Elme Škaljić i član tima Igor Koluder.

Predstavljeni su postignuti rezultati u posljednje vrijeme, posebno na Balkan Open takmičenju održanom 6. oktobra u Srbiji, te na Svjetskom takmičenju 20. oktobra u Sloveniji. Podsjećanja radi, na Balkan Open šampionatu u Srbiji bh tim je osvojio čak sedam zlatnih medalja, dok su u Sloveniji bh. takmičari ponovo završili na pobjedničkom postolju: Elma Škaljić je osvojila prvo mjesto, Borislav Stjepanović je u muškoj konkurenciji bio drugi, a među top pet ušao je i Igor Koluder, koji je zauzeo 4. mjesto. Elma Škaljić je prva žena u BiH koja je nosilac dvije profesionalne Pro Crad licence. Ona je najprije početkom oktobra u Srbiji osvojila Procard licencu međunarodne federacije WFF, a u Sloveniji je osvojila i licencu federacije IBFF. Škaljić je imala i prvi nastup u pro ligi, gdje je odmah ušla u top pet i zauzela 3. mjesto. To je ujedno i prvi put u istoriji BiH da je donesen pehar sa Pro takmičenja iz bilo koje federacije.

Predsjednik SSGM-a, Senad Kevelj kazao je da je prijem organiziran za članove jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva Grada Mostara, istakavši da, svaki put kada odu na takmičenja, obraduju sa osvojenim titulama i peharima.

„Oni su jedni od najboljih promotora, odnosno ambasadora Grada Mostara u svijetu. Evo i zadnje takmičenje je to potvrdilo“, rekao je Kevelj. On je kazao da je na sastanku bilo riječi i o tome šta Sportski savez može, šta je uradio, u skladu sa okolnostima i materijalnom mogućnostima, te može li se išta dodatno pomoći.

„Što se nas tiče, podrška neće izostati u kapacitetu i mogućnostima koje imamo“, naglasio je Kevelj.

Iz reprezentacije BiH i BBK Mostar su istakli da će svaka podrška biti itekako dobrodošla, s obzirom na činjenicu da ulazak u elitnu pro ligu zahtijeva i veća finansijska ulaganja u pripreme i takmičenja. Elma Škaljić je istakla da prijem u SSGM-u znači mnogo, podsjetivši na podršku koju imaju od Sportskog saveza Grada Mostara i predsjednika Kevelja.

„Što se tiče daljnjih priprema i takmičenja, malo će ići teže, zato što sam ja dobila pro kartu, takmičila sam se u pro ligi, uzela treće mjesto, što je veliki uspjeh, prvi pehar u državi sa pro takmičenja, i naravno sad to iziskuje puno veće troškove. U Sportski savez i gospodina Kevelja ne sumnjam, ali nadam se da će malo i na državnom nivou biti bolje popraćeno i bolja podrška za sport“, naglasila je Škaljić.
Prijem održan u četvrtak, 30.10.2019.godine

0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR