sys-logo Slika

PRIJEM ZA PRVAKE U BODYBUILDINGU

Slika

U prostorijama  Sportskog saveza Grada Mostara, predsjednik Upravnog odbora Senad Kevelj, član, Adil Šuta, generalna tajnica  Mirjana Bošnjak, te viši sportski menadžer, Dženan Šuta, upriličili su prijem za delegaciju reprezentacije Bosne i Hercegovine u body buildingu i fitnessu, te Body building kluba „Mo klub“ Mostar.

Povod prijema bio je niz izvrsnih međunarodnih rezultata, koje su članovi bh. tima postigli posljednjih sedmica, a vrhunac je plasman Elme Škaljić, članice bh. reprezentacije i BBK Mostar, te predsjednice bh ogranka međunarodne body building i fitness federacije IBFF, u elitnu pro-ligu, osvajanjem čak dvije međunarodne pro-licence. U delegaciji bh reprezentacije i BBK Mostar bili su čelnik kluba Elvedin Škaljić, koji je ujedno i predsjednik bh ogranka međunarodne NABBA WFF federacije, te pored Elme Škaljić i član tima Igor Koluder.

Predstavljeni su postignuti rezultati u posljednje vrijeme, posebno na Balkan Open takmičenju održanom 6. oktobra u Srbiji, te na Svjetskom takmičenju 20. oktobra u Sloveniji. Podsjećanja radi, na Balkan Open šampionatu u Srbiji bh tim je osvojio čak sedam zlatnih medalja, dok su u Sloveniji bh. takmičari ponovo završili na pobjedničkom postolju: Elma Škaljić je osvojila prvo mjesto, Borislav Stjepanović je u muškoj konkurenciji bio drugi, a među top pet ušao je i Igor Koluder, koji je zauzeo 4. mjesto. Elma Škaljić je prva žena u BiH koja je nosilac dvije profesionalne Pro Crad licence. Ona je najprije početkom oktobra u Srbiji osvojila Procard licencu međunarodne federacije WFF, a u Sloveniji je osvojila i licencu federacije IBFF. Škaljić je imala i prvi nastup u pro ligi, gdje je odmah ušla u top pet i zauzela 3. mjesto. To je ujedno i prvi put u istoriji BiH da je donesen pehar sa Pro takmičenja iz bilo koje federacije.

Predsjednik SSGM-a, Senad Kevelj kazao je da je prijem organiziran za članove jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva Grada Mostara, istakavši da, svaki put kada odu na takmičenja, obraduju sa osvojenim titulama i peharima.

„Oni su jedni od najboljih promotora, odnosno ambasadora Grada Mostara u svijetu. Evo i zadnje takmičenje je to potvrdilo“, rekao je Kevelj. On je kazao da je na sastanku bilo riječi i o tome šta Sportski savez može, šta je uradio, u skladu sa okolnostima i materijalnom mogućnostima, te može li se išta dodatno pomoći.

„Što se nas tiče, podrška neće izostati u kapacitetu i mogućnostima koje imamo“, naglasio je Kevelj.

Iz reprezentacije BiH i BBK Mostar su istakli da će svaka podrška biti itekako dobrodošla, s obzirom na činjenicu da ulazak u elitnu pro ligu zahtijeva i veća finansijska ulaganja u pripreme i takmičenja. Elma Škaljić je istakla da prijem u SSGM-u znači mnogo, podsjetivši na podršku koju imaju od Sportskog saveza Grada Mostara i predsjednika Kevelja.

„Što se tiče daljnjih priprema i takmičenja, malo će ići teže, zato što sam ja dobila pro kartu, takmičila sam se u pro ligi, uzela treće mjesto, što je veliki uspjeh, prvi pehar u državi sa pro takmičenja, i naravno sad to iziskuje puno veće troškove. U Sportski savez i gospodina Kevelja ne sumnjam, ali nadam se da će malo i na državnom nivou biti bolje popraćeno i bolja podrška za sport“, naglasila je Škaljić.
Prijem održan u četvrtak, 30.10.2019.godine

0 0
Slika 66

FSZ 2022

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2022

Slika 233

PARTNER SSGM

Slika 230

Mostar HALF MARATHON 2023

Slika 110

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2023 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR