sys-logo Slika

SEMINAR PEDAGOGA TZO/TZK

Prateći trenutnu epidemiološku situaciju i preporučene epidemiološke mjere za suzbijanje širenja virusa Covid 19, a želeći doprinjeti organizaciji nastave tjelesnog i generalno fizičke aktivnosti učenika, u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara održana je edukacija i prezentacija moderne aplikacije pod nazivom Rolla.

Prateći situaciju, ali i savremenu tehnologiju i trendove, pripremamo se za novu školsku godinu i nova školaska takmičenja. U komunikaciji sa kompanijom NSoft krenuli smo u razgovore kako animirati učenike za fizičku aktivnost koristeći online aplikacije. Prateći prognoze Zavoda za javno zdravstvo, očekujemo da će kompletna školska 2020/21 godina biti prilagođena mjerama prevencije širenja virusa Covid 19, stoga ovo je samo prvi od predloženih proizvoda spomenute softverske kuće. Prezentaciji su  prisustvovali nastavnici/profesori TZO/TZK sa područja Grada Mostara. Prezentaciju je u ime kompanije NSoft realizovala Iva Đikić, direktorica menadžmenta Rolla aplikacije,  a prezentacija se održala na Nastavničkom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Osnovni cilj aplikacije je potaknuti učenike na fizičku aktivnost koristeći online aplikacije, a gdje će nastavnik imati uvid u fizičku aktivnost svakog od učenika. Nakon što aplikacija „zaživi“ na nivou škola organizirat ćemo i takmičenje na nivou našeg grada, ali i regije.

Također, ovom prilikom održali smo i radionicu na temu „Nastava TZO/TZK i Covid 19, ideje i mogućnosti“ gdje smo razgovarali o preventivnim mjerama izrečenim od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK/Ž kada je u pitanju sama organizacija nastave TZO/TZK. Radionicu je vodio prof.dr. Rijad Novaković.

U nastavku e-maila šaljem opis aplikacije - koji se nalazi u prilogu ovoga maila priložen kao dokument, video, te materijale koji bi vam mogli pomoći u boljem razumijevanju iste.

Osim dokumenta koji opisuje Rolla proizvod (na lokalnom jeziku), više o aplikaciji je moguće vidjeti na  web stranici - https://www.rolla.app/  , gdje je i moguće pronaći linkove za download svih aplikacija https://www.rolla.app/downloads 

Video - https://www.youtube.com/watch?v=JHTEmLkHtUE  Smatramo da ovaj video puno govori o aplikaciji, te ga kompanija koristi u komunikaciji i prezentaciji onoga što rade i nude, te se nadamo da će i vama pomoći u istome.

Napominjem da je korištenje aplikacije besplatno, a NSoft i Savez će se potruditi da u slučaju potrebe za kupovinom određenih rekvizita iste i obezbjedi, te nagradi najaktivnije korisnike.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Zavoda za školstvo Mostar i Pedagoškog zavoda Mostar.

Mostar, 02.09.2020

0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR