sys-logo Slika

PRIJEM ZA LANU PUDAR

48.međunarodni plivački miting „Mladost 2020“ u Zagrebu ostaće upamćen po sjajnom nastupu mostarke Lane Pudar, članice KVS Orka Mostar. Upravo tim povodom predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj i stručna služba SSGM upriličili su prijem za Lanu i predsjednika KVS Orka gdina. Damira Đedovića. Lana, iako još uvijek juniorka oborila je rekord mitinga star 11 godina u seniorskoj konkurenciji. Iz kluba su i ranije najavljivali vrhunski rezultat spomenute plivačice, ali izgleda trebalo je da se upale kamere, da krene prenos uživo i da Lana kompletnoj javnosti prezentira svoj potencijal i mogućnosti. U 2020 godini smo propustili puno takmičenja, ali smo znali da je Lana spremna za vrhunski rezultat, spomenuo je Đedović.

Predsjednik SSGM gdin. Senad Kevelj, čestitao je na postignutom rezultatu, istaknuo odricanja i napore u dosadašnjem radu kako kluba, tako i same Lane. Također, predsjednik Kevelj istaknuo je punu podršku u narednom periodu i klubu i konkretno Lani Pudar stavljajući na raspolaganje resurse Sportskog saveza, ali i svoja lična poznanstva za pronalazak sponzora, kako bi se Lani osigurao kontinuitet kvalitetnih treninga, priprema i odlazaka na značajnija takmičenja. Ovo je momenat kada sport i sportaše treba istaknuti i staviti u prvi plan, te  skrenuti pažnji svima onima  koji su zaduženi za finansiranje sporta da prepoznaju rezultat i izdvoje značajnija sredstva za bolje uslove rada sportista, rekao je predsjednik SSGM Senad Kevelj. Također, ovom prilikom predsjednik Kevelj uručio je priznanje za postignuti rezultat, te Lanu i novčano nagradio.

Lana se zahvalila na prijemu, ali i na kontinuiranoj podršci koju ima prije svega od svog kluba  i Saveza, te da će joj svaka podrška u narednom periodu dobro doći da postiže još bolje rezultate.

Uz želju za dobro zdravlje prije svega, Lani želimo puno uspjeha u godinama koje dolaze, jer ovo je samo dobra naznaka da će nas sigurno uvijek dobro predstavljati i još puno puta obradovati.

 

Srijeda, 11.11.2020.g. SSGM

0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR