sys-logo Slika

PRIJEM ZA LANU PUDAR

Gradonačelnik Grada Mostara dr. sc. Mario Kordić i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj upriličili su prijem  u Gradskoj vijećnici za  Lanu Pudar, mladu plivačicu KVS Orka  koja je isplivala Olimpijsku A normu u plivanju, disciplina 100 metara delfin i time se plasirala na  olimpijske igre u Tokiju.

U ime Grada Mostara i svoje lično ime gradonačelnik dr. Kordić i predsjednik Kevelj  uputili su čestitke Lani Pudar i uručili priznanje za ostvareni vrhunski rezultat. Lana je uz vrhunski rezultat promovirala i plivanje kao sport i Grad Mostar. U želji da se što bolje pripremiš za nastup na olimpijskim igrama u Tokyu, radit ćemo da stvorimo sve moguće uslove da se što kvalitetnije pripremiš, a na tebi ostaje da vodiš brigu samo o treningu, a mi smo tu da uz tvoj tim i podršku šire zajednice budemo podrška u obezbjeđivanju sredstava za pripreme i sam odlazak u Tokyo, kazali su gradonačenik dr. Kordić i predsjednik Kevelj.
 Gradonačelnik je istaknuo i da trebamo raditi na izgradnji sportske infrastrukture i uvjeta za bavljenje sportom, a ono što svakako treba sagraditi jeste sportska dvorana i da Mostar u budućnosti ima i olimpijski bazen. Upravo se na temu infrastrukture nadovezao predsjednik KVS Orka prof.dr. Damir Đedović ističući da je sada momenat kada trebamo konkretno raditi na ideji olimpijskog bazena u Mostaru, jer Lana bi trebala biti učesnica naredne tri olimpijade, a pored Lane tu su još brojna talentovana djeca u Mostaru.
Prijemu je prisustvovao i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić koji se pridružio čestitkama za ostvareni rezultat i poželio prije svega dobro zdravlje i kvalitetan nastup na olimpijadi, te obećao da će sa svoje pozicije biti podrška u historijskom nastupu na olimpijadi mlade plivačice koja će vjerovatno biti najmlađa učesnica igara.
U ime KVS Orka prijemu su prisustvovali predsjednik kluba Damir Đedović, glavna trenerica Alena Ćemalović, kondicioni trener Deni Mandić i Lanin otac Velibor Pudar. Pored Lane, ogromne zasluge pripadaju upravo ranije navedenom timu Orke koji su preuzeli brigu o Lani i vode je evo ka vrhunskim rezultatima, kazao je Velibor.
U ime stručne službe Saveza prijemu su prisustvovali generalna tajnica Mirjana Bošnjak i viši sportski menadžer Dženan Šuta.
Prijem orgnizovan u Gradskoj vijećnici Grada Mostara u utorak, 16.03.2021.godine.
Nakon prijema, održana je pres konferencija na kojem su se obratili Lana Pudar, predsjednik KVS Orka Damir Đedović i predsjednik SSGM Senad Kevelj.

Mostar, 16.03.2021
0 0
Slika 66

FSZ 2022

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2022

Slika 233

PARTNER SSGM

Slika 230

Mostar HALF MARATHON 2023

Slika 110

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2023 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR