sys-logo Slika

PRIJEM ZA LANU PUDAR

Gradonačelnik Grada Mostara dr. sc. Mario Kordić i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj upriličili su prijem  u Gradskoj vijećnici za  Lanu Pudar, mladu plivačicu KVS Orka  koja je isplivala Olimpijsku A normu u plivanju, disciplina 100 metara delfin i time se plasirala na  olimpijske igre u Tokiju.

U ime Grada Mostara i svoje lično ime gradonačelnik dr. Kordić i predsjednik Kevelj  uputili su čestitke Lani Pudar i uručili priznanje za ostvareni vrhunski rezultat. Lana je uz vrhunski rezultat promovirala i plivanje kao sport i Grad Mostar. U želji da se što bolje pripremiš za nastup na olimpijskim igrama u Tokyu, radit ćemo da stvorimo sve moguće uslove da se što kvalitetnije pripremiš, a na tebi ostaje da vodiš brigu samo o treningu, a mi smo tu da uz tvoj tim i podršku šire zajednice budemo podrška u obezbjeđivanju sredstava za pripreme i sam odlazak u Tokyo, kazali su gradonačenik dr. Kordić i predsjednik Kevelj.
 Gradonačelnik je istaknuo i da trebamo raditi na izgradnji sportske infrastrukture i uvjeta za bavljenje sportom, a ono što svakako treba sagraditi jeste sportska dvorana i da Mostar u budućnosti ima i olimpijski bazen. Upravo se na temu infrastrukture nadovezao predsjednik KVS Orka prof.dr. Damir Đedović ističući da je sada momenat kada trebamo konkretno raditi na ideji olimpijskog bazena u Mostaru, jer Lana bi trebala biti učesnica naredne tri olimpijade, a pored Lane tu su još brojna talentovana djeca u Mostaru.
Prijemu je prisustvovao i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić koji se pridružio čestitkama za ostvareni rezultat i poželio prije svega dobro zdravlje i kvalitetan nastup na olimpijadi, te obećao da će sa svoje pozicije biti podrška u historijskom nastupu na olimpijadi mlade plivačice koja će vjerovatno biti najmlađa učesnica igara.
U ime KVS Orka prijemu su prisustvovali predsjednik kluba Damir Đedović, glavna trenerica Alena Ćemalović, kondicioni trener Deni Mandić i Lanin otac Velibor Pudar. Pored Lane, ogromne zasluge pripadaju upravo ranije navedenom timu Orke koji su preuzeli brigu o Lani i vode je evo ka vrhunskim rezultatima, kazao je Velibor.
U ime stručne službe Saveza prijemu su prisustvovali generalna tajnica Mirjana Bošnjak i viši sportski menadžer Dženan Šuta.
Prijem orgnizovan u Gradskoj vijećnici Grada Mostara u utorak, 16.03.2021.godine.
Nakon prijema, održana je pres konferencija na kojem su se obratili Lana Pudar, predsjednik KVS Orka Damir Đedović i predsjednik SSGM Senad Kevelj.

Mostar, 16.03.2021
0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR