sys-logo Slika

PRIJEM ZA LANU PUDAR

Povodom ostvarenih odličnih rezultata na seniorskom Svjetskom kupu (3.mjesto) i Europskom prvenstvu u Kazanu, gdje je osvojila peto mjesto u finalnoj utrci Europskog prvenstva u malim bazenima u disciplini 200 metara leptir.Sportski savez Grada Mostara u četvrtak, 11.11.2021.godine je organizirao prijem za najbolju bh. plivačicu Lanu Pudar, njezinu trenericu Alenu Ćemalović i predsjednika KVS Orka Damira Đedovića.

Lana  je dionicu isplivala u vremenu 2:05.89 što je novi rekord Bosne i Hercegovine i 48 stotinki sporije od juniorskog europskog rekorda za djevojčice do 17 godina u toj disciplini.

Senad Kavelj, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara rekao je kako je Lana Pudar pokazala da je vrhunska sportašica i ako je jako mlada,  pravi je profesionalac.

"Lana je primjer kako se s jednim velikim angažmanom, jednim velikim trudom može doći do odličnih rezultata, unatoč skromnim uslovima. Pohvalio bih i predsjednika Kluba vodenih sportova Orka koji je profesionalac i entuzijast te njezinu trenericu i čitav tim koji jako dobro vode cijeli proces, od obične plivačice do današnje prvakinje", rekao je Kavelj.

Naglasio je kako će Sportski savez, zajedno sa Gradom Mostarom podržati Lanu u budućnosti, posebno u financijskom dijelu.

"Kada su u pitanju rezultati koje Lana pravi imamo nesebičnu podršku gradske administracije koji razumiju i podržavaju važnost svega ovoga te rada Sportskog saveza. Tako da, u budućem razdoblju od nas će biti sigurna podrška. Lana je ponos našeg grada i naše države",  naveo je Kavelj.

Lana Pudar se zahvalila svima koji su joj u dosadašnjoj karijeri pomogli na bilo kakav način, a posebno Sportskom savezu i Gradu Mostaru koji je, kako kaže, podržavaju od samog početka.

"Nakon što su mi se malo slegli utisci poslije takmičenja u Kazanu, zadovoljna sam postignutim rezultatima i mislim da mogu još dosta toga postići i nastaviti ću trenirati", rekla je Pudar.

Na pitanje novinara, da li bi nova sportska dvorana i bazen olakšali i poboljšali rezultate naših sportaša i Kavelj i Pudar su odgovorili potvrdno, naglasivši njihovu važnost za razvoj sporta u Mostaru.

"Meni bi to mnogo značilo i olakšalo pripreme. Više bih mogla biti kući i ne bih morala ovoliko propuštati školu. Generalno, dvorana i bazen bi mnogo značili za razvoj sporta u Mostaru", istaknula je Lana.

Govorila je i o svojim starijim konkurenticama na takmičenjima za koje kaže da ih je nekad promatrala kao obožavateljica, a sada ih doživljava isključivo kao konkurenciju, što je još više tjera naprijed.

"Velika mi je čast naći se u društvu najboljih europskih i svjetskih plivačica, ali sam se već navikla na to. Smatram ih konkurencijom i trudim se da ih prestignem", ustvrdila je najbolja bh. plivačica.

Alena Ćemalović, Lanina trenerica zahvalila je na kontinuiranoj podršci koju imaju od Sportskog saveza.

Također je navela nedostatak potrebnih uslova u Mostaru, no nada se da će se to uskoro promijeniti i da će mnoga djeca krenuti Laninim stopama.

"Nama ovdje zaista trebaju uslovi kako bismo mogli stvarati jednu vrlo kvalitetnu grupu plivača i plivačica na čijem čelu će biti Lana. Kada bi imali ovdje taj olimpijski bazen stvorila bi se jedna velika baza djece koja bi pratila Lanu i trenirali s njom", kazala je Ćemalović.

S njom se složio i predsjednik Kluba vodenih sportova "Orka" Damir Đedović ocijenivši da Mostar treba dobiti bazen kako bi sve ovo skupa bila kompletna sportska priča.

On je zahvalio i medijima što su, kako kaže, prepoznali značenje svega ovoga što Lana pravi i da im to uvelike olakšava posao.

"Ako sve ovo što Lana radi ne dovede do toga da Mostar dobije jedan olimpijski bazen, bojim se da to neće biti jedna potpuna priča. Lana Pudar je sad iskočila, a ova sredina i ovaj grad imaju mnogo Lana Pudar", zaključio je Đedović.

0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR