sys-logo Slika

KONFERENCIJA ZA NOVINARE POVODOM GRADSKOG DERBIJA

Pred gradski derbi, danas je (četvrtak, 31.10.2013.g.) u Sportskom savezu Mostara danas je upriličena konferncija za novinare, na kojoj su bili prisutni treneri Nedim Jusufbegović i Branko Karačić, te kapiteni Mustafa Kodro i Marin Aničić.
Slika 78
U redovima Veleža i Zrinjskog vlada optimizam i vjera u pobjedu, ali i želja da sve protekne u fer i korektnom nadmetanju na terenu, ali i ponašanju navijača.
Nedim Jusufbegović u nedejelju će prvi put u derbiju voditi Velež s klupe.
„Ova utakmica nosi posebnu draž i neopisivi naboj. Zrinjski je kvalitetna ekipa, imaju veću igračku širinu od nas. Trenutna forma ne mora biti presudna u ovakvim utakmicama. Mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo i vjerujem u naš uspjeh“, rekao je Jusufbegović.
Šef stručnog štaba Veleža naglasio je da njegova ekipa neće odstupiti od napadačkog stila igre.
„Mi u svaku utakmicu ulazimo napadački i sa željom da ostvarimo pobjedu. Tako će biti i u nedjelju. Postavićemo se tako da pobijedimo. Ako igrači ispune sve ono što se od njih traži, možemo očekivati uspjeh“, kazao je Jusufbegović, koji u nedjelju ima na raspolaganju sve igrače, osim Kazazića, koji će pauzirati zbog tri žuta kartona.

Jusufbegovićev kolega Branko Karačić, takođe, nije krio optimizam.
„Želimo dokazati da smo u odličnoj formi i da su postignuti rezultati plod dobrog rada i zalaganja igrača. Nadam se da će i navijači dati svoj doprinos i da će sve proteći u najboljem redu, kako i dolikuje velikim derbijima. Iako smo mi bodovno jači od Veleža, favorita u ovakvim utakmicama nema. Može odlučiti inspiracija ili lucidan potez nekod igrača. Očekujem ozbiljan pristup igrača i ako tako bude, ubijeđen sam u našu pobjedu“, ističe Karačić.

Kapiten Veleža Mustafa Kodro kaže da se obe ekipe dobro poznaju i da tu nema nikakvih tajni.
„Poslije jučerašnje pobjede nad Radnikom, sve naše misli okrenute su gradskom derbiju. Imamo dovoljno vremena da se maksimalno spremimo za sve ono što nas očekuje. Na nama je da na terenu ispunimo sve zamisli trenera i ako svaki igrač da puni maksimum, vjerujem u našu pobjedu“, rekao je Kodro.

Marin Aničić, kapiten Zrinjskog, ubijeđen je ad će derbi opravdati očekivanja ljubitelja fudbala.
„I mi i Velež igramo lijep fudbal. Vjerujem da će tako biti u nedjelju. Očekujem da utakmica protekne u fer navijanju s obje strane, a vjerujem da smo mi, u ovom trenutku, ipak bliži pobjedi“, istakao je Aničić.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 03.11.2013.g. sa početkom u 14:45
0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2023 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR