sys-logo Slika

ŽENSKA SENIORSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA BOSNE I HERCEGOVINE U MOSTARU

Slika 229

Danas su prostorije Sportskog saveza Grada Mostara posjetili predstavnici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, a povodom priprema ženske rukometne seniorske (od srijede i juniorske) reprezentacje u Mostaru.

Obzirom da smo u Mostaru bili i ranije,  i da smo  imali odlične uslove za rad, nije bilo dileme gdje ćemo uraditi dio priprema za utakmice koje nas očekuju u prvom krugu kvalifikacija za EP. I sada smo zadovoljni uslovima u dvorani i smještajem, tako da imamo sve preduslove za kvalitetan rad. Zahvaljujemo se Gradu Mostar u i Sportskom savezu Grada Mostara na podršci u realizaciji priprema kako seniorske tako ženske juniorske reprezentacije, rekao je Zoran Trlin, član UO RSBiH.

Selektor Rade Rovčanin, zadovoljan sam uslovima za rad,  ali i prije svega zadovoljan sam  odazivom i zdravstvenim stanjem igračica. Ovaj dio priprema dat će nam jasniju sliku pred sljedeće okupljanje  koje je planirano u maju.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj poželio je dobrodošlicu reprezentaciji u Mostar i  Sportski savez Grada Mostara. Nama je čast što možemo u skladu sa svojim mogućnostima podržati najbolje rukometšice Bosne i Hercegovine u njihovim nastojanjima da ostvare što kvalitetniji rezultat, te time promovišu sport i Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

Velika je čast ugostiti nabolje Bh rukometašice, a  zadovoljstvo je još veće kada u reprezentaciji imate  igračice i trenere koji dolaze upravo iz našeg grada, rekla je Generalna tajnica Saveza, Mirjana Bošnjak, te  zaželila  sreću reprezentaciji u predstojećim utakmicama sa željom da nas sve obraduju dobrim rezultatom.

Ženska seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Mostaru će boraviti od 12. – 17.04.2021.godine, dok  od srijede 14.04.2021.godine svoje pripreme, također u Mostaru počinje i juniorska ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Pored selektora i člana UO RSBiH u Savezu su prisustvovali i  Elmir Grabčanović direktor . - reprezentacije, Kornelija Leko trener, te igračice Nikolina Čutura, Jovana Ilić i Edina Demić, dok su ime Saveza pored predsjednika i generalne tajnice prisustvovali sportski menadžeri Ivana Mlakić i Igor Melher.

Bh reprezentacija se nalazi u grupi sa Italijom, Grčkom i Latvijom, a turnir se igra od 30.05 – 06.06.2021.godine

Mostar, SSGM 13.04.2021.godine

0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR