sys-logo Slika

DOBRODOŠLI NA WEB STRANICU SPORTSKOG SAVEZA GRADA MOSTARA (SSGM-a)

ODRŽAN JUDO SEMINAR U MOSTARU

Sportski savez Grada Mostara u suradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu suradnju - JICA i podršku Judo saveza BiH u periodu od 15. - 18.02.2019.g. organizovao je Judo seminar. Učešće je uzelo 50 trenera sa područja Bosne i Hercegovine.  Ovom prilikom iz Japana u Mostar došao je prof. Kenji Mitsumoto (majstor judoa, crni pojas 7.dan) koji je zajedno sa svojim asistentima vodio seminar. Izuzetno nam je drago da je seminaru prisustvovala najbolja sportašica BiH Larisa Cerić.
Pored seminara za trenere judoa, profesor Mitsumoto je u ponedjeljak,18.02.2019.g.  od 09 - 11 sati uradio prezentaciju judoa za djecu koja ne treniraju judo, a dolaze iz četiri škole sa područja Mostara, dok je u posljepodnevnim satima održao trening za djecu mostarskih klubova koja treniraju judo.

PROGLAŠENJE NAJUSPJEŠNIJIH SPORTISTA, SPORTSKIH KLUBOVA I RADNIKA U PROTEKLOJ GODINI

Svečana ceremonija proglašenja najuspješniji sportaša Grada Mostara za 2018 godinu održana je u četvrtak, 31.01.2019.g. u hotelu Mepas u Sali Queen sa početkom u 19 sati. Na samom početku manifestacije prisutne su u ime Sportskog saveza Grada Mostara pozdravili predsjednik Skupštine Saveza prof.dr. Vojo Višekruna, u ime Gradske uprave Grada Mostara gradonačelnik  Ljubo Bešlić i predsjednik Žirija za izbor sportiste gdin. Marijan Kvesić, trenuntno potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH. 

Spisak svih nagrađenih možete pogledati u prilogu:

 

PRIJEM ZA USPJEŠNE SPORTISTE I SPORTSKE KOLEKTIVE

Slika

Gradonačelnik Mostara, Ljubo Bešlić, u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara na čelu sa generalnom tajnicom Mirjanom Bošnjak, u utorak, 22.01.2019.g. je upriličio prijem za predstavnike sportskih klubova Grada Mostara, te im ovom prilikom uručio novčane nagrade za postignute rezultate.

“Kao čovjek koji se nekada bavio sportom i kao gradonačelnik Grada Mostara, izuzetno sam ponosan na rezultate sportista Grada Mostara, koji su ostvareni u prethodnoj godini. Sigurno imati ovoliko prvaka države, imati čak i evropskih prvaka, je velika čast za ovaj grad, jer oni pronose ime Grada Mostara po Evropi i mislim da Mostar na taj način skreće pažnju da ima puno dobrih stvari u ovom gradu koje se događaju i koje možda nisu tako prepoznatljive”, rekao je Bešlić u izjavi medijima, dodajući kako su skromnom dodjelom novčanih nagrada sportistima željeli poručiti da su uz njih i da im žele dati ohrabrenje za naredni period.

Gradonačelnik Bešlić je, u obraćanju prisutnima, kazao da je Grad Mostar za ovu svrhu izdvojio 70 hiljada KM. On je još dodao da su to sredstva iz prošlogodišnjeg budžeta, pošto budžet za ovu godinu još nije donesen.

U ime sportista, izvršni potpredsjednik HŠK Zrinjski, Danko Šulenta uz ostalo je izrazio zahvalnost Gradskoj
upravi na podršci koju pruža sportu u gradu, ali je napomenuo da sport u Mostaru ima “dosta infrastrukturnih problema, s kojima se svi skupa borimo”. “Očekujemo da će se u ovoj godini napraviti iskorak i u tom području. Znamo da je teško, znamo da je problem sa budžetom, međutim, očekujemo podršku, ne samo Grada Mostara, nego i šire zajednice, mislim tu i na kanton i na Federaciju BiH, da se naši uspjesi kvalitetno poprate”, rekao je Šulenta.

Nagrade su uručene predstavnicima HŠK Zrinjski, za osvojenu titulu šampiona BiH u sezoni 2017./2018., FC Mostar SG Staklorad za titulu šampiona BiH u futsalu u sezoni 2017./2018., zatim predstavnicima HKK Zrinjski za prvo mjesto u košraci u istoj sezoni, Stonoteniskom klubu Mostar za titule osvajača Kupa BiH i prvaka Bosne i Hercegovine, te Boćarskom klubu “Ante Rozić”, takođe za šampionsku i titulu osvajača Kupa BiH u sezoni 2017./2018.

Pojedinačno, nagrade su dobili Ivan Klepić iz SKK “Neretva”, za prvo mjesto na Evropskom prvenstvu u karateu; Ivona Ćavar SKK “Neretva”, za treće mjesto na Evropskom prvenstvu u karateu, te Emil Markić iz BK Mostar, koji je svjetski šampion u boksu, poluteška kategorija po WBF verziji.

 

PRIJEDLOG PLANA I PROGRAMA KLUBA ZA 2019

Slika
Poziv svim klubocvima, članica Sportskog saveza Grada Mostara da dostave "Prijedlog plana i programa kluba za 2019.g." 
Popunjeni obrazac  dostavite u Sportski savez Grada Mostara (dr.Ante Starčevića 34) ili putem e-maila:  ssgm@tel.net.ba  najkasnije do 21.12.2018.g. 
Klubovi koji ne dostave "Prijedlog plana i programa kluba za 2019.g." neće moći participirati u raspodjeli sredstava od  strane Sportskog saveza Grada Mostara za 2019.godinu.
0 0
Slika 66

PROJECT

Slika 174

SEMINAR PEDAGOGA TZO/TZK

Slika 161

Mostar Run WEEKEND 2019

Slika 110

Mostar Run WEEKEND

POKROVITELJ FESTIVALA SPORTA I ZDRAVLJA 2018

Slika 168

POKROVITELJ FESTIVALA SPORTA I ZDRAVLJA 2018

© 2006 - 2019 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.8.4 | LEFTOR