sys-logo Slika

DOBRODOŠLI NA WEB STRANICU SPORTSKOG SAVEZA GRADA MOSTARA (SSGM-a)

PRIJEM ZA LANU PUDAR

48.međunarodni plivački miting „Mladost 2020“ u Zagrebu ostaće upamćen po sjajnom nastupu mostarke Lane Pudar, članice KVS Orka Mostar. Upravo tim povodom predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj i stručna služba SSGM upriličili su prijem za Lanu i predsjednika KVS Orka gdina. Damira Đedovića. Lana, iako još uvijek juniorka oborila je rekord mitinga star 11 godina u seniorskoj konkurenciji. Iz kluba su i ranije najavljivali vrhunski rezultat spomenute plivačice, ali izgleda trebalo je da se upale kamere, da krene prenos uživo i da Lana kompletnoj javnosti prezentira svoj potencijal i mogućnosti. U 2020 godini smo propustili puno takmičenja, ali smo znali da je Lana spremna za vrhunski rezultat, spomenuo je Đedović.

Predsjednik SSGM gdin. Senad Kevelj, čestitao je na postignutom rezultatu, istaknuo odricanja i napore u dosadašnjem radu kako kluba, tako i same Lane. Također, predsjednik Kevelj istaknuo je punu podršku u narednom periodu i klubu i konkretno Lani Pudar stavljajući na raspolaganje resurse Sportskog saveza, ali i svoja lična poznanstva za pronalazak sponzora, kako bi se Lani osigurao kontinuitet kvalitetnih treninga, priprema i odlazaka na značajnija takmičenja. Ovo je momenat kada sport i sportaše treba istaknuti i staviti u prvi plan, te  skrenuti pažnji svima onima  koji su zaduženi za finansiranje sporta da prepoznaju rezultat i izdvoje značajnija sredstva za bolje uslove rada sportista, rekao je predsjednik SSGM Senad Kevelj. Također, ovom prilikom predsjednik Kevelj uručio je priznanje za postignuti rezultat, te Lanu i novčano nagradio.

Lana se zahvalila na prijemu, ali i na kontinuiranoj podršci koju ima prije svega od svog kluba  i Saveza, te da će joj svaka podrška u narednom periodu dobro doći da postiže još bolje rezultate.

Uz želju za dobro zdravlje prije svega, Lani želimo puno uspjeha u godinama koje dolaze, jer ovo je samo dobra naznaka da će nas sigurno uvijek dobro predstavljati i još puno puta obradovati.

 

Srijeda, 11.11.2020.g. SSGM

DAN UČITELJA 2020

Međunarodni Dan učitelja i ove godine je obilježen u našem gradu odigravanjem turnira u stolnom tenisu. Učešće su uzeli nastavnici/profesori mostarskih osnovnih i srednjih škola. Turnir se već petu godina održava uokviru Festivala sporta i zdravlja. Pored toga što smo kroz sportsku aktivnost obilježili Dan učitelja, željeli smo svojim primjerom, u doba COVIDA 19 potaknuti i druge da budu tjelesno aktivni.

Učešće su mogli uzeti svi zainteresirani nastavnici/profesori, a turnir je održan poštujući sve epidemiološke mjere. Za najuspješnije osigurane su nagrade u vidu sportske opreme.

 

Plasman djevojke:                                                                      Plasman muškarci:

  1. mjesto Maja VRANJIĆ, OŠ Petra Bakule          1. mjesto Muhamed KAJAN, OŠ Mujaga Komadina
  2. mjesto Klaudija MARIĆ, OŠ AB Šimića            2. mjesto Bekir DŽAFO, OŠ Mustafa Ejubović Šejh Jujo                                                                                     3. mjesto Josip ŠAPINA, Prometna škola

 

Turnir je odigran u dvorani STK Mostar na Rudniku, 29.10.2020.godine.

ODRŽANE AKTIVNOSTI U SKLOPU OBILJEŽAVANJA DANA SRCA 2020

Tradicionalna šetnja povodom obilježavanja Dana srca u našem gradu održana je u nedjelju, 04.10.2020.g. Kao i proteklih godina start šetnje je bio na Španskom trgu gdje su svi učesnici mogli provjeriti/izmjeriti faktore rizika za oboljevanje od kardiovaskularnih bolesti, te uputiti se prema Malom i Velikom Kuku, odnosno platou Fortice gdje je bila finalna tačka okupljanja svih učesnika. Pored naših sugrađana treće životne dobi, učešće su uzeli sportski klubovi, učenici srednjih škola te biciklisti.

Blidinje BIKE Festival 2020

U vrijeme otkazivanja brojnih sportskih manifestacija zbog trenutne epidemiološke situacije, drago nam je što možemo najaviti i pozvati Vas na učešće na Blidinje BIKE Festivalu 2020.

Blidinje BIKE Festival je međunarodnog karaktera i  održava se u periodu od 24. - 26.07.2020 godine uokviru kojeg će se održati i utrka  "XCM Herzegovina" koja se boduje za Državno Prvenstvo Bosne i Hercegovine. Pored utrke za profesionalce tu je i sportski dio namjenjen rekreativcima, s toga sve preporuke. Naravno, preporuke za poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, ali i uputa organizatora.

Organizatori:
Udruga za promociju biciklizma „Hercegovina Bicikl“, Udruga “HerzegovinaOutdoor”, Biciklistički klub Mostar i Biciklistički savez Bosne i Hercegovine. 

Više o samom Festivalu, kao i prijava na linku:

IZBOR SPORTISTE ZA 2019 GODINU

Svečana ceremonija proglašenja najuspješnijih sportaša, sportskih kolektiva, kao i sportskih radnika Grada Mostara za 2019.godinu, te dodjela posebnih priznanja za vrhunske sportske rezultate i nagrada za životno djelo,održala se u hotelu Mepas (30.01.2020). Uz prisustvo velikog broja aktualnih ali i bivših sportaša, sportskih radnika, predstavnika političkog, kulturnog i javnog života Grada Mostara,  Hercegovačko neretvanskog kantona Državnog nivoa,  proglašani su najbolji u sportu sa područja Grada Mostara za 2019.godinu.

Svoje govore upriličili su gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjednik UO SSGM Senad Kevelj i predsjednik ovogodišnjeg žirija za izbor sportiste Grada Mostara Saša Papac.

ODLUKA O IZBORU NAJPOVOLJNIJEG PONUĐAČA

U prilogu možete vidjeti Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku javnih nabavki za LED displeje.
0 0
Slika 66

Rolla aplikacija

SLUŽBENA VODA SSGM

Slika 201

Mostar Run WEEKEND 2020

JADRANSKO JONSKE IGRE MLADIH 2019

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2020 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.9.1 | LEFTOR