sys-logo Slika

ŠKOLSKI SPORT

PROGLAŠENJE NAJUSPJEŠNIJIH NA ŠKOLSKIM SPORTSKIM TAKMIČENJIMA U 2016/17 GODINI

Svečana manifestacija proglašenja najuspješnijih u školskom sportu za školsku 2016/17 godinu, održana je jučer (24.05.2017)  u zgradi Vlade FBiH. Ovo je već tradicionalna manifestacija koja ima za cilj promovirati najuspješnije u školskom sportu, istaknuti ih i nagraditi. Priznanja, pehari i diplome su dodijeljeni za tri prvoplasirane ekipe u osam sportova, za učenike i učenice (atletika, cros, mali nogomet, košarka, odbojka, stolni tenis, šah, rukomet). Manifestaciju je otvorila i prigodnim govorom pozdravila sve prisutne glavna savjetnica gradonačelnika Grada Mostara gđa. Radmila Komadina koja je istaknula značaj organiziranja školskog sporta kako za razvoj sporta uopće, tako i u svrhu utjecaja na organizam mladog čovjeka.
Svojim prisutvom svečanost pored učenika i nastavnika iz škola uveličali su ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Rašid Hadžović, načelnik Odjela društvenih djelatnosti Božo Ćorić, predstavnici službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport u Gradskoj upravi Grada Mostara,  predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova HNK, predstavnici Pedagoškog zavoda Mostar i Zavoda za školstvo Mostar, predstavnici JICA-a, te Nastavičkog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić"
Ovom prilikom pored proglašenja najuspješnijih u školskim sportskim takmičenjima dodijeljene su Zahvalnice za uspješnu realizaciju projekta besplatne škole plivanja za djecu i mlade s posebnim potrebama Grada Mostara koju se zajednički realizovali Sportski savez, Nastavnički fakultet Univerziteta "Džemal BIjedić" i Klub Vodenih Sportova Orka, a zahvalnice su uručene:

Nastavnički fakultet Univerziteta „ Džemal Bijedić „ Odsjek za sport i zdravlje
Za uspješnu realizaciju projekta
„ Škola plivanja za djecu i mlade s posebnim potrebama „


dr. Almir Popo
Nastavnički fakultet Univerziteta „ Džemal Bijedić „Odsjek za sport i zdravlje
Voditelj projekta
„ Škola plivanja za djecu i mlade s posebnim potrebama „

 

dr. Damir Đedović
Klub vodenih sportova „ Orka „ Mostar
Voditelj projekta
„ Škola plivanja za djecu i mlade s posebnim potrebama „
  
 
Dok su certifikate za uspješno realiziranu praktičnu nastavu i rad sa djecom i mladim s posebnim potrebama kroz školu plivanja uručeni studentima Nastavničkog fakulteta, Odsjeka za sport i zdravlje. Također ovom prilikom uručeno je priznanje za humani gest godine koje je zaslužio Filip Novak, naime prilikom odigravanja jedne košarkaške utakmice srednjih škola za djevojke, Filip je hrabro, odlučno i prisebno reagovao u situaciji gušenja jednog od takmičara, te  pomogao u spašavanju mladog života jednog od takmičara.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Spisak najuspješnijih u školskom sportu u prilogu:
0 0
Slika 66

Mostar Run WEEKEND 2020

JADRANSKO JONSKE IGRE MLADIH 2019

PROJECT

Slika 174

SEMINAR PEDAGOGA TZO/TZK

Slika 161
© 2006 - 2020 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.8.5 | LEFTOR