sys-logo Slika

DOBRODOŠLI NA WEB STRANICU SPORTSKOG SAVEZA GRADA MOSTARA (SSGM-a)

ŽENSKA SENIORSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA U MOSTARU

Slika

Danas su prostorije Sportskog saveza Grada Mostara posjetili predstavnici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, a povodom priprema ženske rukometne seniorske (od srijede i juniorske) reprezentacje u Mostaru.

Obzirom da smo u Mostaru bili i ranije,  i da smo  imali odlične uslove za rad, nije bilo dileme gdje ćemo uraditi dio priprema za utakmice koje nas očekuju u prvom krugu kvalifikacija za EP. I sada smo zadovoljni uslovima u dvorani i smještajem, tako da imamo sve preduslove za kvalitetan rad. Zahvaljujemo se Gradu Mostar u i Sportskom savezu Grada Mostara na podršci u realizaciji priprema kako seniorske tako ženske juniorske reprezentacije, rekao je Zoran Trlin, član UO RSBiH.

Selektor Rade Rovčanin, zadovoljan sam uslovima za rad,  ali i prije svega zadovoljan sam  odazivom i zdravstvenim stanjem igračica. Ovaj dio priprema dat će nam jasniju sliku pred sljedeće okupljanje  koje je planirano u maju.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj poželio je dobrodošlicu reprezentaciji u Mostar i  Sportski savez Grada Mostara. Nama je čast što možemo u skladu sa svojim mogućnostima podržati najbolje rukometšice Bosne i Hercegovine u njihovim nastojanjima da ostvare što kvalitetniji rezultat, te time promovišu sport i Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

Velika je čast ugostiti nabolje Bh rukometašice, a  zadovoljstvo je još veće kada u reprezentaciji imate  igračice i trenere koji dolaze upravo iz našeg grada, rekla je Generalna tajnica Saveza, Mirjana Bošnjak, te  zaželila  sreću reprezentaciji u predstojećim utakmicama sa željom da nas sve obraduju dobrim rezultatom.

Ženska seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Mostaru će boraviti od 12. – 17.04.2021.godine, dok  od srijede 14.04.2021.godine svoje pripreme, također u Mostaru počinje i juniorska ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Pored selektora i člana UO RSBiH u Savezu su prisustvovali i  Elmir Grabčanović direktor . - reprezentacije, Kornelija Leko trener, te igračice Nikolina Čutura, Jovana Ilić i Edina Demić, dok su ime Saveza pored predsjednika i generalne tajnice prisustvovali sportski menadžeri Ivana Mlakić i Igor Melher.

Bh reprezentacija se nalazi u grupi sa Italijom, Grčkom i Latvijom, a turnir se igra od 30.05 – 06.06.2021.godine

Mostar, SSGM 13.04.2021.godine

PRIJEM ZA LANU PUDAR

Gradonačelnik Grada Mostara dr. sc. Mario Kordić i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj upriličili su prijem  u Gradskoj vijećnici za  Lanu Pudar, mladu plivačicu KVS Orka  koja je isplivala Olimpijsku A normu u plivanju, disciplina 100 metara delfin i time se plasirala na  olimpijske igre u Tokiju.

U ime Grada Mostara i svoje lično ime gradonačelnik dr. Kordić i predsjednik Kevelj  uputili su čestitke Lani Pudar i uručili priznanje za ostvareni vrhunski rezultat. Lana je uz vrhunski rezultat promovirala i plivanje kao sport i Grad Mostar. U želji da se što bolje pripremiš za nastup na olimpijskim igrama u Tokyu, radit ćemo da stvorimo sve moguće uslove da se što kvalitetnije pripremiš, a na tebi ostaje da vodiš brigu samo o treningu, a mi smo tu da uz tvoj tim i podršku šire zajednice budemo podrška u obezbjeđivanju sredstava za pripreme i sam odlazak u Tokyo, kazali su gradonačenik dr. Kordić i predsjednik Kevelj.
 Gradonačelnik je istaknuo i da trebamo raditi na izgradnji sportske infrastrukture i uvjeta za bavljenje sportom, a ono što svakako treba sagraditi jeste sportska dvorana i da Mostar u budućnosti ima i olimpijski bazen. Upravo se na temu infrastrukture nadovezao predsjednik KVS Orka prof.dr. Damir Đedović ističući da je sada momenat kada trebamo konkretno raditi na ideji olimpijskog bazena u Mostaru, jer Lana bi trebala biti učesnica naredne tri olimpijade, a pored Lane tu su još brojna talentovana djeca u Mostaru.
Prijemu je prisustvovao i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić koji se pridružio čestitkama za ostvareni rezultat i poželio prije svega dobro zdravlje i kvalitetan nastup na olimpijadi, te obećao da će sa svoje pozicije biti podrška u historijskom nastupu na olimpijadi mlade plivačice koja će vjerovatno biti najmlađa učesnica igara.
U ime KVS Orka prijemu su prisustvovali predsjednik kluba Damir Đedović, glavna trenerica Alena Ćemalović, kondicioni trener Deni Mandić i Lanin otac Velibor Pudar. Pored Lane, ogromne zasluge pripadaju upravo ranije navedenom timu Orke koji su preuzeli brigu o Lani i vode je evo ka vrhunskim rezultatima, kazao je Velibor.
U ime stručne službe Saveza prijemu su prisustvovali generalna tajnica Mirjana Bošnjak i viši sportski menadžer Dženan Šuta.
Prijem orgnizovan u Gradskoj vijećnici Grada Mostara u utorak, 16.03.2021.godine.
Nakon prijema, održana je pres konferencija na kojem su se obratili Lana Pudar, predsjednik KVS Orka Damir Đedović i predsjednik SSGM Senad Kevelj.
 

 

SUPER LEO U SSGM

Slika 225

 

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj u prostorijama Saveza ugostio je rukovodstvo Judo kluba Borsa na čelu sa Super Leom.

Povod sastanka je bila najveća sportska manifestacija u gradu na Neretvi  “BORSA OPEN” koja je u prostorijama Saveza  dobila i posebno mjesto.

Riječ je o poznatoj mostarskoj manifestaciji koja  je posljednji put organizirana u studenom 2019. godine, kada je manifestacija okupila 1139 natjecatelja iz 28 zemalja. Manifestacija koja je bila petodnevnog karaktera, obuhvaćala je europski top judo turnir i međunarodni trening kamp.

Borsa Open je jedan od najorganiziranijih sportskih projekata u BiH, te jedan od najvećih sportskih i turističkih potencijala regije.

Kroz razgovor naglašena je važnost sporta u gradu Mostaru kao potencijalno važnog čimbenika za izgradnju društva.

Predsjednik Kevelj naglasio je važnost Borse za grad Mostar koja odličan  primjer jednog od najorganiziranijih kolektiva u regiji. Predstavnici Borse predsjedniku saveza zahvalili su se na ugodnom gostoprimstvu i pomoći u projektima koje klub provodi.

Mostar, 16.03.2021

 

ODRŽANA SVEČANOST PROGLAŠENJA NAJUSPJEŠNIJI SPORTISTA ZA 2020 GODINU

Svečanost proglašenja najuspješniji sportista Grada Mostara za 2020 godinu u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara održana je danas (srijeda, 17.02.2021) u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i preporučenih mjera za organizaciju događaja, primorani smo bili svečanost organizovati bez prisustva publike, te su samoj manifestaciji prisustvovali dobitnici priznanja. 

Prigodnim govorom uz iskazane čestitke za postignute rezultate prisutnima su se obratili predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj, gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić  i predsjednik žirija za izbor sportiste Ismet Kevelj. U videu možete pogledati kako je to danas izgledalo. 

0 0
Slika 66

Rolla aplikacija

Mostar Run WEEKEND 2021

JADRANSKO JONSKE IGRE MLADIH 2019

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2021 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.1 | LEFTOR