sys-logo Slika

SPORTSKE MANIFESTACIJE I TURNIRI

NASTUPI NA MEĐUNARODNIM TURNIRIMA U KRAGUJEVCU

Reprezentacije Grada Mostara u košarci (2001.godište), nogometu (2002.godište) i ženskom rukometu (2002.godište) uzele su učešće na turnirima povodom obilježavanja Dana Grada Kragujevca. Ovo je već šesta generacija sportaša koja je uključena u sportsku saradnju između dva prijateljska grada. Doček naših sportaša, kao i organizacija sportskih aktivnosti bila je na odličnom nivou. Košarkaši su nastupili na izuzetno jakom međunarodnom turniru na kojem su pored reprezentacija Grada Mostara i svakako domaćina, ekipe MVP, nastupile i ekipe iz Bugarske, Italije, Srbije, te Leotar iz Trebinja. Nogometaši su odigrali ukupno četiri utakmice protiv FK Radnički 1923, FK Šumadija, FK Kraguj. Rukometašice su snage odmjerile protiv ŽRK Radnički.
Čestitamo domaćina na izuzetnoj organizaciji, te uloženom trudu da se sportaši iz Mostara ugodno osjećaju u Kragujevcu. Dolazak sportaša iz Kragujevca u Mostar očekuje se krajem augusta.
Slika 65

Sportske manifestacije doprinose afirmaciji grada Mostara i Bosne i Hercegovine, promociji mostarskog sporta i popularizaciji sporta u našoj zemlji. Sportski savez Grada Mostara kao krovna institucija sporta u našem Gradu svake godine sufinansira određeni broj sportskih manifestacija u skladu sa svojim mogućnostima. Tradicija i doprinos mostarskom sportu ovih manifestacija kompeziraju njihovu manju međunarodnu vrijednost.  Sportske priredbe omogućavaju mostarskim sportašima da stiču vrijedna međunarodna takmičarska iskustva. To se jednako odnosi na sportaše seniore i na sportaše mlađih uzrasta  kojima su ove manifestacije najčešće i prva međunarodna iskustva. Sve to ima snažan afirmativan učinak. Osim njihove neosporne važnosti za mostarski sport, ovi turniri su i dio kulturne i turističke ponude grada Mostara.

Dok neke priredbe iz godine u godinu okupljaju sve više kvalitetnih sportaša iz regiona i Europe, na drugima se može uočiti pad kvalitete rezultata mostarskih sportaša i same organizacije, a i posjećenost je manja. Imajući to na umu, novac koji se godinama ulaže u programe sportskih manifestacija u nekim sportovima mogao bi se kvalitetnije uložiti u neke druge programe tog sporta (odlazak na više međunarodnih turnira, školovanje trenerskog kadra i slično). Sportske manifestacije bi dakle, trebale biti dio cjelokupne i dugoročne strategije razvoja nekog sporta.

Sportski klubovi i sportska udruženja/udruge svake godine u sklopu svojih godišnjih planova i programa dostavljaju prijedloge za organizaciju sportskih manifestacija i turnira. Na osnovu navedenih planova koje su dostavili klubovi Upravni odbor Sportskog saveza Grada Mostara će odlučiti koje priredbe zaslužuju da budu podržane, odnosno koje manifestacije doprinose ukupnom prosperitetu i razvoju sporta u našem gradu.  Cilj Sportskog saveza Grada Mostara u narednom periodu biće izrada kalendara turnira i takmičenja koje će podržavati naš Savez. Svakako ćemo nastojati jasno precizirati i definirati koje su to manifestacije od značaja za grad Mostar, koji su to turniri koji se mogu nazivati međunarodnim, odnosno postaviti određene kriterije i pravila da bi svi turniri koji budu podržani od strane Sportskog saveza bili u funkciji unaprijeđenja mostarskog sporta, mostarskih sportaša i uopće u funkciji promocije Grada.

Turniri 2009

Pogledajte sve sportske manifestacije / priredbe u 2009. godini u organizaciji mostarskih klubova.

Turniri 2008

Mostarski klubovi su za 2008. godinu, u sklopu svojih planova i programa dostavili prijedloge za organizaciju sportskih manifestacija i turnira. Pogledajte dokument.

Malonogometni turniri

Ekipa Sveučilišta u Mostaru pobjednik je humanitarnog malonogometnog turniru kojeg je na terenima Carting kluba organizirao Sportski savez Grada Mostara pod nazivom ''Mostar 2008.''. Ekipa Sveučilišta je u finalnom susretu nakon izvođenja kaznenih udaraca rezultatom 7:6 savladala Hrvatsku poštu Mostar. U borbi za treće mjesto Gradska uprava Mostara premoćno je rezultatom 6:2 savladala ekipu BH Telecoma.

Najzanimljivija utakmica igrala se u drugom kolu gdje su se sastale ekipe gradske uprave Mostara i Vlade HNŽ-e. Obje ekipe igrale su oslabljene jer ne u sastavu gradskih vlasti nedostajao gradonačelnik Ljubo Bešlić, koji je s klupe bodrio svoju ekipu i izbornik Božo Ćorić, a Vladi HNŽ-e predsjednik Vlade Srećko Boras. Gradska uprava u sastavu Osman Kuko, na golu te Đenan Omanović, Ivan Zovko, Željko Karačić, Zdravko Čuljak i Miroslav Landeka očitala je pravu nogometnu lekciju Vladi. U vrlo korektnoj i sportskoj utakmici, iako je Vlada u svom sastavu imala tri raspoložena ministra Luku Faletara, Mumina Isića, Esada Dželilovića i glasnogovornika Peru Pavlovića, na kraju je bilo uvjerljivih 5:1 za gradske vlasti. U publici se moglo čuti nakon utakmice da ono što nije uspjelo sindikatima prosvjete i zdravstva uradili su predstavnici Gradske uprave jer Vlada je ''pala“. Promptno su reagirale županijske vlasti najavom da će vrlo skoro pristupiti izradi novog zakona o raspodjeli prihoda kako bi se ''revanširali“ za ovaj zasluženi poraz.

Predstavnici Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić, predsjednik i glavni tajnik Bosiljko Čović zahvalili su svim sudionicima turnira na odzivu i sudjelovanju u ovom humanitarnom turniru s kojeg će ukupan prihod biti dodijeljen Centru za rad s djecom s posebnim potrebama, te da će ovaj turnir u budućnosti postati tradicionalan.
0 0
Slika 66

FSZ 2023

Slika 231

PARTNER PROJEKTA FSZ 2023

Slika 233

EUROPSKI DAN ŠKOLSKOG SPORTA 29.9

Slika 251

Mostar HALF MARATHON 2024

Slika 110

PARTNER SSGM

Slika 230

Preuzimanje datoteke

PROJECT

Slika 174
© 2006 - 2024 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR